Nyhed

Wyclef Jean udgiver ep om Haiti

"If I Were President: My Haitian Experience" udkommer i digitalt format d. 7. december

Den 7. december udkommer seks sange som Wyclef Jean har valgt at samle under titlen: "If I Were President: My Haitian Experience". Ep'en udkommer i digitalt format og vil bl.a. indeholde nummeret "Election Time" som blev skrevet i forbindelse med Wyclefs forsøg på at stille op til Haitis præsidentvalg (læs mere her).

Om "Election Time" udtaler Wyclef:

"Den her sang er inspireret af Pink Floyd's 'Another Brick In The Wall' med linjen 'We don't need no education'. Den er også inspireret af Fela Kutis 'Zombie'. Det er ungdommens stemme. Det er denne generations stemme. Det er igen kunstneren der gør hvad politikerne burde gøre. Det handler om at inspirere denne generations stemme."


Videoen til nummeret er optaget og instrueret i Haiti af Haitianske Steve Halloun. Wyclef udtaler om videoen:

"Jeg er nødt til at vise alle sider af Haiti. Der er stadig skønhed i Haiti og jeg er nødt til at vise skønheden og den grimme realitet som nok skal ændre sig. Det vil ændre sig."

Wyclefs udgivelse er inspireret af den politiske situation i Haiti, og dette ser Wyclef som en meget positiv platform. Han udtaler:


"Alle store album er i mine øjne inspireret af virkelige begivenheder. Det er hvad du har set og oplevet. Sådan gjorde de store som kom før mig: Bob Dylan, Bob Marley, Fela Kuti. Musikken skal være ægte. Fela Kuti brugte musikken som et udviklings-værktøj for sit folk. Man er nødt til at relatere til kulturen. "If I Were President: My Haitian Experience" handler om at relatere til den haitianske kultur på en måde så det kan forstås af hele verden."

Wyclef Jean planlægger en verdensturné i 2011 som ifølge sangeren vil inkludere "musikken, kunsten, kulturen og bestemt også karnevallet."

"If I Were President: My Haitian Experience" udkommer digitalt d. 7. december.


ANNONCE