Nyhed

Nanna føler sig misbrugt

Sangerinden er særdeles utilfreds med, at sangen "Afrika" blev fremført i en omskrevet version til Det Konservative Folkepartis landsmøde

Det er kun omkring to uger siden der var ballade, fordi Dansk Folkeparti på deres landsmøde havde fremført en omskrevet version af ABBA-hittet "Mamma Mia!", og nu er der igen ballade, denne gang dog med Det Konservative Folkeparti i centrum.

Partiet holdt landsmøde i weekenden, og siden har der floreret et klip på nettet, hvor partispidserne er klædt ud og fremfører en ny version af støttesangen "Afrika" fra 1985. Dette er ikke faldet i god jord hos sangskriveren Nanna Lüders, der lige nu er i dialog med Dansk Røde Kors for at beslutte, hvilke konsekvenser dette skal få.

Nanna skrev "Afrika" i 1985 og samlede derefter den danske rockelite til indspilningen af sangen for at samle penge ind til støttearbejde i Afrika. Dette harmonerer ikke med weekendens brug af sangen, og til Ekstra Bladet siger Nanna, at hun som en følge føler sig misbrugt:


"Jeg føler mig misbrugt og personligt berørt. Tyveri er ikke det rigtige ord, men jeg føler mig besudlet på en måde. Det er misbrug af mit navn. Det er jo ikke bare misbrug af en sang, men misbrug af et meget alvorligt problem. Det er en støttesang for Afrika, og det er meget grænseoverskridende, at de bruger sangen på den måde."

Efter det kom frem at ABBA ikke var glade for den måde deres sang var blevet brugt på af Dansk Folkeparti, dukkede der hurtigt historier op om trusler om sagsanlæg. Disse viste sig dog ikke at have noget på sig, og Nanna nævner da heller ikke dette som en mulighed. Men hun er i dialog med Dansk Røde Kors for at finde ud af, hvordan hun skal forholde sig til situationen, og foreslår samtidig en mulighed for De Konservative til at komme problemet i forkøbet:

"Det logiske udfald af De Konservatives bommert ville være, hvis det kom Afrika til gode. Det er komplet uetisk, og det bedste ville være, hvis de skyndte sig at donere nogle penge i en helvedes fart".


Se De Konservative fremføre deres version af "Afrika" hos Ekstra Bladet TV.

ANNONCE