Nyhed

Berlin Festival blev lukket ned

Alt for mange forsøgte at komme til 2 Many Djs og Fatboy Slim, og arrangørerne måtte derfor afbryde festivalen

Berlin Festival afvikles i år for første gang i september som en del af Berlin Music Week, og få dage før festivalens start kunne arrangørerne melde udsolgt. De mange gæster havde købt billet for at opleve navne som Editors, Hot Chip, LCD Soundsystem og Fever Ray, men på festivalens første aften måtte arrangørerne trække stikket ud og sende folk tidligt hjem, da alt for mange forsøgte at komme til dj-sæt fra 2 Many Djs og Fatboy Slim.

Omkring klokken 2:30 natten mellem fredag og lørdag var der, efter afslutningen af programmet på hovedscenen, så mange mennesker ved indgangen til festivalens næststørste scene, Hangar 4, at ledelsen i samarbejde med politiet havde vurderet, at det var sikrest at lukke festivalen ned. På festivalens webside skriver arrangørerne, at man ikke havde overskredet kapaciteten på hverken Main Stage eller Hangar 4, men at der alligevel havde været så mange mennesker samlet, at man fandt det bedst at aflyse de to koncerterne med de to dj-navne og flytte folk fra festivalområdet.

For at undgå et lignende problem i nat har man valgt at lukke festivalen allerede klokken 23:00 lørdag, hvilket betyder at der er nogle omrokeringer i programmet. I den officielle pressemeddelelse, der understreger at festivalen har fulgt alle regler om sikkerhed, refereres der til "den igangværende debat omkring festivalsikkerhed", hvilket formodentlig er en reference til Love Parade-katastrofen i juli, hvor nitten mennesker døde.

Der var dog ingen tilskadekomne i Berlin i går, og festilledelsen fortæller, at de nu overvejer at flytte de aflyste navne i går og i dag til et andet arrangement, som der vil komme mere information ud om senere. Så har du en billet eller et armbånd til festivalen, er det en god idé at holde fast i det, da det formodentlig vil kunne give gratis adgang eller rabat til et kommende arrangement.

ANNONCE