Nyhed

Jørgen Leth får sin egen festival i Kolding

Den danske multikunstner bliver hyldet til en ny festival som strækker sig over fire dage

Torsdag d. 23. september 2010 starter en ny film- og kulturfestival i Kolding, som hylder den danske kunstner Jørgen Leth, hvor alle dele af den aktive kunstners alsidige oeuvre berøres.

Jørgen Leth-festivalen "Øjeblikke Mødes" viser blandt andet et bredt udsnit af Leths film, der inkluderer portrætter, fiktioner, eksperimenter samt film om rejser, sport og antropologiske film. Der er premiere på teaterforestillingen "Lykken I Ingenmandsland", og så vil dele af Jørgen Leths haitianske malerisamling være udstillet.

Derudover vil man kunne opleve en koncert med Jørgen Leth, Mikael Simpson og Frithjof Toksvig på Mungo Park i Kolding kl. 21:00. Albummet "Vi Sidder Bare Her" med sidstnævnte trio udkom d. 17. november 2008 og fik følgende ord med på vejen: "Vi Sidder Bare Her" kan varmt anbefales til enhver med smag for poesi og de mange, der stadig savner Leth i Tour de Frances kommentatorboks."

Jørgen Leth vil selv deltage samtlige dage på festivalen. For mere information om festivallen samt billetsalg, se lethfestival.dk

ANNONCE