Nyhed

Wyclef Jean erkender fejlslagne præsidentdrømme

Eks-Fugees-rapperen dropper endegyldigt planerne om at blive Haitis næste præsident

Hiphop-stjernen Wyclef Jean, der har haitianske rødder, har nu endegyldigt droppet planerne om at stille op til præsidentvalget på Haiti. I slutningen af august blev den aspirerende præsidentkandidat afvist, fordi han ikke opfyldte kravene om at have været bosat på Haiti i mere end fem år, da han har levet i USA det meste af sit liv.

Den beslutning appellerede han efterfølgende til den interamerikanske menneskerettighedsdomstol, da dommen ikke kunne ankes på Haiti. Det virker dog ikke til, at rapperen har fået noget ud af den appel, da han nu udtaler følgende i en erklæring til Ritzau:

"Efter flere ugers ro med omhyggelige overvejelser sammen med min kone og datter har jeg valgt at trække mig som kandidat til præsidentvalget. Det var ikke nogen nem beslutning at træffe, men det er en, der er blevet lagt en masse overvejelse i".

Wyclef Jean blev tidligere kritiseret af Arcade Fires Win Butler, som sammenlignede kandidaturet med et scenarium, hvor den tysk-talende Arnold Schwarzenegger blev præsident for USA, efter at Los Angeles og New York var brændt ned. Der blev her hentydet til Wyclef Jeans manglende sprogkundskaber på kreolsk og fransk, som blev pointeret som en stor hindring.

Wyclef Jean udtaler, at han nu vil fokusere på sin musik, og han vil efter sigende følge op med et nyt album næste år. Den skal bære titlen "If I Were President, The Haitian Experience". Om det vil inkludere materiale fra det selvbetitlede album, der ellers også skulle være på trapperne, meldes der ikke noget om. Heraf er tre singler ude: "More Bottles", "Haitian Slumdog Millionaire" og "Hold On (For Haiti)".

Det bliver i så fald det syvende fuldlængde-album siden "Carnival Vol. II: Memoirs of an Immigrant" fra 1997.

ANNONCE