Nyhed

Carsten Holm blogger om P6 BEAT på GAFFA.dk

Vi tæller ned til DR's nye digitale radiokanal for musiknørder med daglige blogs fra en af værterne, Carsten Holm

Mandag den 11. april lancerer DR en ny digital radiokanal, P6 Beat, der ifølge DR er kanalens tilbud til de lyttere, som ikke kan få nok af musik i deres liv. Kanalen vil efter eget udsagn omfavne de alternative strømninger – både i undergrundsmusikken og i mere populære genrer – og byde på en række engagerede og musikkyndige værter, der i forvejen er kendt fra DR.

 

P6 Beat vil byde på værter som Carsten Holm, Camilla Jane Lea, Krede Pedersen, Anders Bøtter, Kristian Leth, Ralf Christensen og Jan Sneum. Værter, som i forvejen er kendt fra DR og som er kendt for stor musikviden og -begejstring. En af disse, den mangeårige P3-vært Carsten Holm (billedet), udtaler:

"Jeg er meget stolt af at være en del af et hold på P6 Beat, som ikke er bange for at komme til at lære mere om musik – også lære af lytterne og deres pladesamlinger. For selvom vi ved en hulens masse, både hvad angår musikhistorien, milepælene og den sprøde lyd af i dag og i morgen, så er der stadig masser af uopdaget musikland, som vi skal udforske… og det gør P6 Beat 24 timer i døgnet."

Et af programmerne på P6 Beat bliver "Album", hvor Ralf Christensen og Kristian Leth vil guide lytterne gennem klassiske album fra start til slut. Det kunne være album som David Bowies "Heroes", Paul Simons "Graceland" eller The Smiths' "The Queen Is Dead". En anden udsendelse er "Sneums Garage", hvor veteran-musikjournalisten Jan Sneum med DR's ord "hellere spiller musik med musikalske vandbærere end med velkendte superstjerner."

DR P6 Beat er den anden af i alt fem nye digitale radiokanaler, DR lancerer i 2011. Fælles for kanalerne er, at der vil være værter og formidling af musikken, og det er altså ikke bare musik-non-stop. Den første kanal, der blev lanceret, er DR Ramasjang Radio, som gik i luften 22. marts. Senere følger DR P7 Mix, DR Mama og DR P8 Jazz.

For at modtage de nye digitale radiokanaler skal du re-tune din DAB-radio. Se i din manual, hvordan du gør. Få mere info på www.dr.dk/digitalradio

Kanalen vil som DR's øvrige digitale kanaler også kunne høres som netradio.

Carsten Holm vil i denne uge blogge på GAFFA.dk om forberedelserne op til mandag den 11. april, hvor kanalen går i luften. I sin første blog skriver Carsten Holm blandt andet:

"I dag er jeg ved at lave aftaler med nogle uafhængige danske labels, der enten arbejder i det store eller det små – alle har mere eller mindre det samme udgangspunkt: De er startet fra bunden – som regel af en mand eller kvinde, med en god ven eller veninde. Et af Danmarks fineste labels igennem de sidste 10 år, holder nemlig afskedsfest på næste fredag i København – Morningside lukker og slukker, og derfor vil det være oplagt for mig at prøve at fortælle historien, dels om Morningside der blandt andet har givet os I Am Bones, Figurines og Oh No Ono, men også om det hårde slid, den svære økonomi, ideologi og de priser, der betales undervejs for at repræsentere nogle bands og den musik, som man brænder for at give videre til andre."

Læs hele Carsten Holms blog og hans kommende blogs i GAFFAs artikelsektion.

ANNONCE