Nyhed

Martin Brygmann udgiver album

I forbindelse med onemanshowet ”De fleste ulykker sker med lemmet” udgiver komikeren, skuespilleren og musikeren sit første soloalbum

På mandag udkommer Martin Brygmanns første soloalbum nogensinde, hvis man ikke medregner opsamlingen "Brygmanns Bedste Sange" fra 2009, hvor hans sange fremføres af andre. Det nye album bærer samme titel som hans forestående onemanshow "De fleste ulykker sker med lemmet". 

Albummet indeholder 11 helt nye sange, heriblandt "Jeg er forelsket i mig selv" og "Sæt dig på mit ansigt", der er skrevet og fremført af Martin Brygmann selv. Trods de humorklingende tekster uddyber en pressemeddelelse at "musikken er ærlig popmusik, der på ingen måde er lavet for sjov. Kombinationen af skæve tekster med absurde elementer og seriøse velproducerede popsange med hook-lines og omkvæd, der sætter sig, danner tilsammen et musikalsk særkende, der er ret unikt for Martin Brygmann." 

De sidste to år har været ryddet til at forberede onemanshowet, som får premiere på Bellevue Teatret den 5. maj, og showet har været et godt afsæt til at skrive sange til et nyt album. Om udgivelsen siger Martin Brygmann selv:

"På dette mit første egentlige soloalbum har jeg for en sjælden gangs skyld ikke medtaget revl og krat, men reelt fravalgt en masse sange i forløbet, således at resultatet er blevet en fond, et nedkog, en rytmisk sovs, der over tid er blevet kraftigere og stærkere i smagen, og jeg opdager til min forbløffelse, at der slet ikke er passager på albummet, hvor jeg – når jeg lytter til det i selskab med andre – føler trang til at rømme mig endsige klirre med kopper." 

Martin Brygmann har lavet musik de sidste 15 år, og grunden til han først udgiver sit eget album nu, skal blandt andet findes i,  at han har haft travlt med at skrive til film og TV, til Lex & Klatten og Det Brune Punktum samt til en række andre danske artister. 

Desuden har han det sidste mange år har været blandt de musikere i Danmark, der har leveret flest hits til de danske radiostationer. KODA har opgjort nummeret "Vent på mig" til at være den mest spillede sang på dansk radio i perioden 1993-2007, og i den seneste udgave af Højskolesangbogen er tre af musikerens sange kommet med. 

"De fleste ulykker sker med lemmet", der er produceret af Nikolaj Steen, Oli Poulsen og Martin Brygmann selv, er på gaden mandag den 4. april digitalt og som cd, og allerede nu kan man høre førstesinglen "Fuck! Nu har jeg glemt mit kort" på YouTube.

Billetter til showet "De fleste ulykker sker med lemmet" kan købes her.

ANNONCE