Nyhed

Apparat Organ Quartet gæster Vega

Det islandske orgelkvartet tropper op i København med nyt album i bagagen til september

Islandske Apparat Organ Quartet, der fornylig har skrevet kontrakt med det danske pladeselskab Crunchy Frog, leverer koncert på Lille Vega til september. 

På Lille Vega vil gruppen levere en bevidst kitschet lyd af futuristiske toner og eksperimenterende instrumentalnumre, som blandt andet bliver udført fra ældre elektroniske orgler, robotter og radioudstyr - en lyd, der nok mest associerer til navne som Kraftwerk og Stereolab. Gruppen beskriver selv deres lyd som "en slags maskinel rock'n'roll".

På trods af at navnet antyder noget andet, består Apparat Organ Quartet af fem medlemmer, som er trommeslager Arnar Geir Ómarsson (HAM, Funkstrasse, Rass), den prisvindende filmkomponist og soloartist Jóhann Jóhannsson (HAM), Reykjavik Kirke-organisten Hörður Bragason (Bruni BB, Oxsmá, Júpíters), Músíkvatur (Bag of Joys) og Úlfur Eldjárn (Trabant, Kanada).        


Både live og på udgivelser er al gruppens musik håndspillet fra keyboards, såsom russiske synthezisers og specialbyggede stueorgler, ARPs, Farfisas, Hammonds med funktionsfejl, vocoders og meget andet.

I 2006 udgav Apparat Organ Quartet deres selvbetitlede debut, som modtog fire ud af seks stjerner af GAFFAs anmelder Jakob Rosenbak. Deres nyeste album bærer titlen "Pólyfónía" og er efter sigende endnu et medrivende maskinelt orgelsammenkog, der har tydelige referencer til både ældre og yngre synthinspirerede grupper og kunstnere som eksempelvis Kraftwerk, Daft Punk, Bob Hund, Jean Michel Jarre, Air, Neu, Tangerine Dream, Stereolab, Beta Satan, Superheroes og Vangelis.

Det andet album er udkommet på gruppens hjemmebane, men Danmark og resten af Europa kan først få fingrene i det 5. september. Man har dog mulighed for at smuglytte til singlen "Konami" her eller se den som liveopførelse på islandsk tv her


I 2005 optrådte de fem maskiner til en udsolgt koncert i Lille Vega, og de har derudover spillet på Spot Festival i Aarhus og Roskilde Festival.

Snart gæster gruppen igen Lille Vega. Denne gang lørdag den 24. september kl. 21.00. 

Billetter kan købes via Vegas hjemmeside.


 

 

 


ANNONCE