Nyhed

Crunchy Frog signer Apparat Organ Quartet

Den unikke islandske orgelkvartet udgiver deres andet album i Danmark

Islandske Apparat Organ Quartet har skrevet kontrakt med det danske pladeselskab Crunchy Frog, og senere i år udgiver gruppen albummet "Pólýfònìa".

Albummet udkom i bandets hjemland allerede i slutningen af 2010, og numrene på pladen giver associationer til synth-influerede navne som Kraftwerk, Daft Punk, Bob Hund, Jean Michel Jarre, Air, Neu, Tangerine Dream, Stereolab, Beta Satan, Superheroes og Vangelis.

Apparat Organ Quartet er, på trods af at navnet antyder noget andet, et fempersoners band: fire keyboardspillere og en trommeslager. Bandets medlemmer tæller trommeslager Arnar Geir Ómarsson (HAM, Funkstrasse, Rass), den prisvindende filmkomponist og soloartist Jóhann Jóhannsson (HAM), Reykjavik Kirke-organisten Hörður Bragason (Bruni BB, Oxsmá, Júpíters), Músíkvatur (Bag of Joys) og Úlfur Eldjárn (Trabant, Kanada).

De fem islændinges forbilleder er blandt andre Kraftwerk og Mötorhead, og de beskriver selv deres musik som "maskinel rock'n'roll". Hver en tone i gruppens musik er håndspillet, og bandet spiller, både live og på plade, på keyboards fra deres massive samling af antik, analogt maskineri, som omfatter russiske synthezeisere og specialbyggede stueorgler, ARP's, Farfisas, Hammonds med funktionsfejl, vocoders og meget andet. Gruppen har sågar en fast aftale med renovationsmyndighederne i Reykjavik, som underretter bandet, hver gang de støder på et gammelt orgel eller keyboard.

Apparat Organ Quartet udgav deres første album i 2002, og siden har de optrådt i den amerikanske tv-serie Frontline og turneret og spillet på adskillige venues og festivaler i Japan, USA, Rusland og Europa, blandt andet New Yorks Central Park Summer Stage.

Der forlyder endnu intet om en fast udgivelsesdato, men "Pólýfònìa" er på gaden i Danmark og resten af Europa i september 2011.

Inden da udsendes singlen "Konami", som kan høres her.

Se også en liveopførelse af "Konami" på islandsk tv her.


ANNONCE