Nyhed

Bob Geldof gæster Koncerthuset

Sangeren og velgørenhedsforkæmperen giver koncert i København i oktober

I de senere år har Bob Geldof mest gjort sig bemærket som forkæmper mod global ulighed og fattigdom i Afrika, men i foråret udgav den engelske sanger og sangskriver et nyt album, hans første i 10 år. Albummet har den drilske titel "How To Compose Popular Songs That Will Sell", og det følger han nu op med en turné, der blandt andet bringer ham til Koncerthusets Studie 2 i København lørdag den 22. oktober klokken 20.

Bob Geldof markerede sig først som sanger i gruppen Boomtown Rats, som blev dannet i 1975, og som i 1978 toppede den engelske hitliste med "Rat Trap". Året efter fik gruppen endnu et kæmpehit med "I Don't Like Mondays", som også nåede førstepladsen på den engelske hitliste. I 1982 spillede Geldof hovedrollen i Alan Parkers Pink Floyd-film "The Wall", og i 1984 var han en af bagmændene bag all star-gruppen og støtteprojektet Band Aid og var med til at skrive deres kæmpehit "Do Knew Know It's Christmas". Året efter var han en af hovedkræfterne bag de stort anlagte Live Aid-støttekoncerter i London og Philadelphia, ligesom Band Aid med det formål at samle penge ind til de sultende i Afrika.

I 1986 blev Boomtown Rats opløst, og Geldof fortsatte som solist, ligesom han har været dybt involveret i forskellige velgørenhedsprojekter. I 2005 var han eksempelvis en af folkene bag de storstilede Live8-støttekoncerter rundt om i verden.

I 2006 forsøgte Geldof også at sætte en turné op, men flere af koncerterne blev dengang aflyst grundet lavt billetsalg. Det gjaldt blandt andet de to planlagte koncerter i Forum i København og NRGI Arena i Aarhus, men nu forsøger Geldof igen på lidt mindre spillesteder, og da han også er pladeaktuel i denne omgang, må man formode, at interessen er lidt større denne gang.

GAFFAs anmelder var forholdsvis positiv over for Geldofs seneste album, som han tildelte fire stjerner og blandt andet følgende ord:

"Da Bob Geldof for 10 år siden sidst udgav selvskrevne numre, var stemningen grum, og udsigterne nærmest apokalyptiske. Her 10 år efter er humøret vendt noget nær 100 procent – ja, Geldof ironiserer ligefrem over sig selv og de drejninger, hans 56-årige liv har taget, og i det hele taget er stemningen lys og loose."

Billetsalget til koncerten begynder mandag 15. august kl. 10.00 via dr.dk/koncerthuset og billetlugen.dk

 

 

ANNONCE