Nyhed

Saxon og Anvil gæster Amager Bio

De britiske heavy metal-legender og det canadiske metalband lægger vejen forbi København til november

De britiske heavy metal-legender Saxon og det canadiske kult-metalband Anvil leverer dobbeltkoncert i Amager Bio søndag den 27. november.

Saxon kendes som et af de første bands i slut-70'ernes "New Wave of British Heavy Metal", hvor bandet udgav albummene "Wheels og Steel", "Strong Arm of the Law" og "Denim and Leather", som blandt andet har været inspirationskilde for Metallicas trommeslager Lars Ulrich, og i dag anses for en roterende klassiker.

Sidst Saxon gæstede Danmark var i foråret sidste år, hvor de gav koncert på Train i Aarhus. I 2009 gav bandet koncert i Pumpehuset i København. Koncerten blev tildelt fire ud af seks stjerner af GAFFAs anmelder Carsten Skov, som blandt andet skrev:

"Fra de første takter fik man den skarphed og klarhed i lyden, som var så savnet under opvarmningen. Desuden virkede det, som om det begejstrede publikum allerede i en tidlig alder havde lagt "De Små Synger" og højskolesangbogen fra sig og i stedet havde sunget med på Saxon-klassikere som "Eagle Has Landed" og "Wheels of Steel".

De fem metal-medlemmer har netop frigivet deres 19. studiealdum "Call to Arms", som de har med i baglommen, når de giver koncert i København i selskab med Anvil.

I 2009 fik Anvil et forsinket gennembrud med filmen "Anvil! The Story Of Anvil", der fortæller historien om det 33 år gamle canadiske metalband.

I juni måned optrådte Anvil til Copenhell på Refshaleøen i København. Denne koncert modtog ligeledes fire ud af seks stjerner af GAFFAs Peter Béliath, som blandt andet gav metallerne følgende ord med på vejen:

"Anvils spilleglæde var overvældende. Anvil anno 2011 er en tæt, sammentømret trio, der har et utrolig godt tag i sit publikum. Men det manglede også bare, for Anvil har et bagkatalog af sange, hvor højdepunkterne sagtens tåler at blive nævnt i samme åndedrag som diverse udødeligheder med Judas Priest og Motörhead. Og Anvil vovede tilmed at spille en hel del nyere sange. Så på Copenhell var Anvil ikke bare en forkalket, gigtsvag metal-dinosaur. Langtfra".

Dobbeltkoncerten med Saxon og Anvil afvikles i Amager Bio, som nævnt søndag den 27. november.

Billetter kan erhverves via Amager Bios hjemmeside eller på landets posthuse. 

ANNONCE