Nyhed

Winehouse nummer to på den danske hitliste

Kun Adele kan holde den afdøde sangerinde fra toppen af den danske albumhitliste

Fredag er den dag, hvor de officielle danske hitlister bliver offentliggjort. I denne uge er Adele igen i toppen af albumhitlisten med sit storsælgende andet album, "21". I sidste uge spåede vi – ikke særlig profetisk – at Amy Winehouse ville ligge højt på hitlisten, efter at hendes plader er begyndt at sælge igen efter hendes tragiske død 23. juli, og ganske rigtigt. Hendes andet og indtil videre sidste album, "Back To Black", ligger i denne uge på andenpladsen, efter at det i sidste uge vendte tilbage til hitlisten på en 14. plads.

Dermed er Adele den eneste kunstner, der kan holde Winehouse fra hitlistens førsteplads, og Adele er sjovt nok en sangerinde, der aldrig har lagt skjul på sin store inspiration hos netop Amy Winehouse.

Ellers er hitlisten - traditionen tro her om sommeren - også denne uge uden de store nyheder i top 40. Største "nyhed" er sjovt nok atter engang Amy Winehouse, der går ind på en 37. plads med en samlet boks-udgave af sine to album "Frank" og "Back To Black". Eneste vaskeægte nyhed er Joss Stone, der er ny på plads nummer 38 med "LP1". Albummet er hendes femte, men det første på hendes eget pladeselskab Stone'd Records - deraf titlen.

På hitlisten finder vi en enkelt re-entry, nemlig Søren Huss og hans "Troen & Ingen", der er tilbage i top 40 på plads nummer 36.

Track-hitlisten toppes ligesom i sidste uge af Sak Noel med "Loca People", og steaming-hitlisten, også her ligesom i sidste uge, af Medina med "For Altid".

 

Også i udlandet sælger Amy Winehouses musik igen. I denne uge ligger hendes album "Back To Black", som tidligere nævnt på GAFFA.dk, på førstepladsen i England, hvor toeren sjovt nok er Adele. I USA ligger "Back To Black" nummer syv, mens countrysangeren Eric Church er ny på førstepladsen med sit dugfriske album "Chief", og Adele også her ligger nummer to.

Se alle de officielle danske hitlister her.

ANNONCE