Nyhed

Annemarie Zimakoff hylder Aarestrup med remix

Den danske singer-songwriter fejrer 211-årsdagen for digterens fødsel med et remix af sangen "Skoveensomhed"

Den danske sangerinde og sangskriver Annemarie Zimakoff udgav 21. juli sit tredje album, "Skoveensomhed – Digte Af Emil Aarestrup", hvor hun, som titlen indikerer, fortolker digte af den danske digter Emil Aarestrup (1800-1856). Albummet udkom på 155-års dagen for Emil Aarestrups død.

I dag, den 4. december, er det så 211 år siden, Aarestrup blev født, og det fejrer Annemarie Zimakoff med et nyt pop-remix af sangens titelnummer, som kan downloades gratis fra hendes hjemmeside.

Annemarie Zimakoff fortolker Aarestrups digte i et folk-pop-orienteret univers med en enkel besætning af akustisk guitar, sang, bas, trommer og orgel – og dermed et udtryk, der ligger i naturlig forlængelse af hendes to første, engelsksprogede album. Melodierne er ifølge Annemarie Zimakoff "ladet med den melankoli og romantik, som kendetegner Aarestrup".

Emil Aarestrup var uddannet læge og arbejdede som sådan hele sit liv, i det sene år som embedslæge. Han udgav i sin levetid kun en enkelt digtsamling, "Digte" (1838), som kun solgte 40 eksemplarer og ikke blev anmeldt, hvilket tog noget af digterlysten fra ham. I dag står han som en af de største danske digtere, hvis ofte sanselige og erotiske digte blandt andet læses flittigt på landets gymnasier.

Idéen til at sætte musik til digtene kom ifølge Zimakoff, da hendes litteratkæreste havde et brudstykke af en melodi til "Angst" (med blandt andet de i dag velkendte linjer "Om lidt, så er vi skilt ad, Som Bærrene på Hækken; Om lidt, er vi forsvundne, Som Boblerne i Bækken"), og de sammen færdiggjorde melodien til "Angst". Først var det tanken at lave en ep, men efterhånden som sangene blev til, fik Zimakoff skrevet melodi til i alt ni digte, og de er altså udgivet som et album under titlen "Skoveensomhed – Digte af Emil Aarestrup". Bemærk stavemåden i titlen – den er god nok.

GAFFAs anmelder Ivan Rod skrev blandt andet følgende om albummet: "Helt sikkert er det, at Emil Aarestrups tekster, set med nutidens blik, er en anelse gammeldags. Men lige så sikkert er det, at teksterne, med Annemarie Zimakoffs melodier og vokale greb, åbner sig op på ny. Annemarie Zimakoff har tidligere udsendt to anmelderroste album – med egne sange. Så det må have være lidt af et spring at kaste sig over en 1800-tals digters lyrik. Men kombinationen af Aarestrups romantiske tekster og Zimakoffs høje, klart kokette vokal fungerer." Læs hele hans anmeldelse her.

 

ANNONCE