Nyhed

Bee Spears er død

Willie Nelsons mangeårige bassist er faldet uden for sit hjem og frosset ihjel i en alder af 62

Det er langt fra tilfældigt, at Willie Nelson i sin tid valgte at kalde sit backingband for Family, for selvom lillesøsteren Bobbie bag tangenterne er eneste biologiske slægtning i foretagendet, har de øvrige medlemmer været med om bord så længe, at de næsten lige så godt kunne være familie. Musikalske blodbrødre gennem et lille halvt århundrede er det tæt sammenspillede ensemble under alle omstændigheder.

Og nu har Familien mistet et centralt medlem, idet den 62-årige, Texas-fødte bassist Dan "Bee" Spears er død ved en tragisk ulykke. Han er angiveligt faldet uden for sit hjem i omegnen af Nashville, og er efterfølgende frosset ihjel natten til fredag i sidste uge.

Efter den ulykkelige hændelse blev Nelsons officielle hjemmeside erstattet af et billede af et brændende stearinlys og teksten "In loving memory of Dan "Bee" Spears, long-time friend and bassist", ligesom Nelson på Twitter fredag eftermiddag udtrykte "sorg og chok".


Stoisk makker

Spears var det senest tilkomne medlem af Willie Nelson & Family, idet han sluttede sig til truppen i '68 i en alder af blot nitten år. Her blev hans solide rytmebund et bærende element i et band, hvis frontfigur var og er notorisk off-beat og altid på uforudsigelige ekskurser med sin guitar. Selv formulerede Spears det således, i forbindelse med et interview i 2003:

"At spille med Willie er tricky business. Hvis du følger ham for tæt, vil han lede dig ned til floden og drukne dig. Du er nødt til at have et øje på ham og et øje på din egen del. Bare spil din part, og hav tillid til at han på et eller andet tidspunkt vender tilbage og møder dig".


Spears nåede at medvirke på centrale album som "Shotgun Willie", "The Red-Headed Stranger" og "Stardust", ligesom han ved siden af det mangeårige makkerskab med Nelson nåede at turnere med navne som Waylon Jennings og Guy Clarke. Sidst man kunne opleve den stoiske bassist herhjemme, var ved Nelson og kompagnis koncert på Vega i 2010 (billedet).

ANNONCE