Nyhed

Deftones udgiver coveralbum

Chino Moreno & Co. fortolker The Cure, Sade og The Cardigans på kommende vinylplade

Deftones har gennem tiden forsøgt sig med en stribe covernumre, både live og på diverse b-sider, og nu udgiver metalgruppen så et helt album med coverversioner, hvoraf de fleste er nogle, de tidligere har prøvet kræfter med.

Albummet får den oplagte titel "Covers" og udsendes kun på vinyl, i beskedne 3000 eksemplarer. Pladen udkommer 16. april i forbindelse med den verdensomspændende Record Store Day, der fejrer uafhængige pladebutikker verden over som en modvægt til kæder, downloads og streams. Albummet kan altså kun købes i de butikker, der deltager i Record Store Day, hvilket i Danmark vil sige seks butikker rundt om i landet.

Tracklisten til "Covers" ser ud som følger, med angivelse af, hvem der oprindelig har fremført sangen:

Side 1:
Drive (The Cars)
Caress (Drive Like Jehu)
Please Please Let Me Get What I Want (The Smiths)
No Ordinary Love (Sade)
Savory (Jawbox)
Do You Believe (The Cardigans)

Side 2:
Simple Man (Lynyrd Skynyrd)
Ghosts (Japan)
The Chauffeur (Duran Duran)
If Only Tonight We Could Sleep (The Cure)
Sleep Walk (Santo & Johnny)

Deftones debuterede i 1995 med albummet "Adrenaline", der i første omgang ikke blev den helt store succes, men blandt andet via intens turnévirksomhed lykkedes det alligevel gruppen at få solgt en del eksemplarer af albummet. Det bredere gennembrud kom i 1997 med opfølgeren "Around The Fur", der placerede gruppen som et af de toneangivende navne på 90'ernes metalscene. Siden har Deftones udgivet yderligere fire studiealbum, senest "Diamond Eyes" fra 2010.

I 2008 indspillede de albummet "Eros", der imidlertid endnu ikke er blevet udsendt, da gruppens daværende bassist Chi Cheng blev hårdt kvæstet ved en trafikulykke og derefter har ligget i langvarig koma. Han har siden vist langsomme tegn på forbedring, men gruppen valgte i forbindelse med ulykken at lægge albummet på hylden og starte på noget nyt. De har dog ikke opgivet idéen om at udgive "Eros" på et tidspunkt.

Se, hvilke danske pladebutikker, der deltager i Record Store Day, her.

 

ANNONCE