Nyhed

Princes danske bassist klar med soloalbum

Næsten ikke et ord om Prince i denne omgang fra Ida Nielsen

–Det var simpelthen for dumt, at jeg havde en færdig cd liggende i skuffen, som var klar til at blive udgivet. Nu skulle det være ...

Den danske bassist Ida Nielsen er i Danmark for en kort bemærkning. Om få dage skal hun retur til Prince i USA. Han kan ringe når som helst. Ligesom han gjorde for et år siden, da Ida Nielsen netop var blevet færdig med albummet Sometimes A Girl Needs Some Sugar Too. Hun lagde albummet på hylden og tog til Minneapolis for at jamme med Prince og endte med at blive en del af hans orkester The NPG. Siden har albummet ligget og ventet. Indtil nu.

– Jeg manglede en enkelt rap, for at albummet var helt færdigt, og den indspillede vi på et hotelværelse i Zürich, med Shelby J. fra The NPG. Jeg rapper selv på flere af numrene, men når nu Shelby er så god til det, og jeg havde muligheden, så var det oplagt.

Musikken er indspillet rundt omkring på rejser – både i studier, på hotelværelser eller der hvor Ida Nielsen, nu har befundet sig. Før Prince spillede og turnerede hun meget med det belgiske verdensorkester Zap Mama, som også har sat sit aftryk på pladen.

De få dage Ida Nielsen er på dansk grund i denne omgang, har hun brugt på interviews og fotosessions. GAFFA møder hende en efterårsaften over to kopper te (uden sukker) og nu handler det ikke om Prince, men om hendes egen musik:

– Jeg lærte rigtig meget af at lave min første plade (Marmelade fra 2007, Red.) og fik gode ideer til, hvordan jeg ville lave den næste, og hvordan den skulle være anderledes. Arbejdsprocessen med det nye album har inspireret mig til at ville prøve nogle nye ting næste gang ... ligesom jeg selvfølgelig også er blevet meget inspireret af samarbejdet med Prince. Og det kommer man til at kunne høre på det næste album.

Ida Nielsen har skrevet meget af albummet ved klaveret. Sangteksterne kommer til sidst og bærer præg af, at musik godt må være sjovt:

– Nogle af teksterne er lidt pjattede, men jeg er blevet fanget af humoren, og at det godt må være skægt. Det behøver ikke være så alvorligt det hele. Og man må gerne høre, at det har været en fest at lave. Jeg håber, at man får lyst til at danse og grine, når man hører det.

Ida Nielsen beskriver selv musikken som old-school funk, hiphop og nusoul med masser af bas. Grinende fortæller hun, at de af hendes venner, som ikke er så vilde med funk, er rigtig glade for balladerne.

– Jeg er meget inspireret af funkmusikken, eksempelvis Larry Graham, som er en stor musiker og stilskaber. Men jeg hører også jazz, elektronisk musik, rock og pop. Grundlæggende er jeg ligeglad med genre og stilart, så længe de, der spiller det, har noget på hjerte. Det tror jeg man kan høre i min musik, for det er ikke et stilrent og strømlinet album.

Ida Nielsen har selv produceret albummet og spiller mange af instrumenterne selv. I centrum af det hele står bassen.

– Jeg har spillet med rigtig mange forskellige bands og musikere og skrevet en masse forskellige ting, men det der kommer ud, når jeg laver mine egne projekter, er altid noget med en masse bas. Også selvom det er et fy-ord at spille funk-bas. Det er jeg ligeglad med – det er det, jeg elsker, så det er det jeg laver.

Har du planer om en turné?

– Ja, det har jeg, og jeg vil rigtig gerne ud og spille numrene live, men lige nu ved jeg bare ikke, hvornår det bliver.

Har Prince hørt albummet?

– Nej, ikke endnu, men det kommer han til, for jeg giver ham et eksemplar.

Sometimes A Girl Needs Some Sugar Too er udkommet digitalt på bl.a. iTunes og cdbaby.com. Første single kan høres på hjemmesiden www.idanielsen.com.

 

ANNONCE