Nyhed

Skrinlagt Captain Beefheart-album ser dagens lys

36 år gammelt materiale udgives på hvad der ville have været Don Van Vliets 71-års fødselsdag i januar

Den excentriske, amerikanske musiker Captain Beefheart døde sidste år i en alder af 69 efter gennem en årrække at have kæmpet med sclerose. Men nu kommer der imidlertid alligevel "nyt" fra kaptajnen, idet albummet "Bat Chain Puller" fra 1976 endelig ser dagens lys. Det sker den 15. januar, hvor Don Van Vliet, som han egentlig hed, ville være fyldt 71. Albummet, som efterfulgte 1974-udspillet "Blue Jeans & Moonbeams", er produceret af ligeledes af døde Frank Zappa, og blev i sin tid skrinlagt i forbindelse med at Zappa sagsøgte sin tidligere manager Herb Cohen. De 36 år gamle optagelser er mixet af Denny Walley og John French fra Beefhearts The Magic Band, som også har skrevet liner notes til udgivelsen.

Mike Barnes, som i 2004 udgav biografien "Captain Beefheart - The Biography" udtaler til The Wire, at Van Vliet ikke havde ønsket optagelserne frigivet, men tilføjer, at den kommende udgivelse ikke desto mindre er "i værkets ånd". "Det er Zappas bo, som ejer båndene, og selvom Don ikke ønskede dem udgivet, har de været tro mod værket. Og ikke nok med det; det blev annonceret på årsdagen for hans død og udkommer på hvad der ville have været hans fødselsdag", siger Barnes således. Mange af skæringerne fra det "tabte" album blev siden genindspillet til senere Beefheart-plader, ligesom optagelserne har cirkuleret som bootleg blandt fans i en mange år. Men nu får de gamle optagelser - tolv sange med titler som "Owed t'Alex" og "The Floppy Boot Stomp" - altså langt om længe en officiel udgivelse, som endvidere er forsynet med tre bonus-skæringer.

For små to måneder siden blev Beefheart iøvrigt mindet på Københavns Hovedbibliotek med blandt andet forevisning af en koncertfilm og optræden af The Magic Bands gamle guitarist Gary Lucas.

 

 

ANNONCE