Nyhed

Soundgarden til Sweden Rock

Chris Cornell & Co. lægger vejen forbi Sverige til sommer

Den store svenske hardrockfestival Sweden Rock Festival har netop meddelt, at Soundgarden gæster næste års festival, der finder sted i den sydsvenske by Sölvesborg i dagene 6.-9. juni. Koncerten, som helt præcist finder sted den 7. juni, bliver gruppens eneste koncert i Sverige i denne omgang.

Soundgarden var sammen med Seattle-byfællerne Nirvana, Pearl Jam og Alice In Chains kendt som "The Big Four" inden for grungemusikken, da denne havde sin storhedstid i begyndelsen af 90'erne. Gruppen blev dannet i 1984, fik det store gennembrud ti år senere med deres fjerde album, "Superunknown" og gik i opløsning i 1997. Sidste år blev de gendannet med det klassiske lineup for at turnere og har lovet et nyt album, som endnu ikke er udkommet.

Soundgarden anno 2012 består af Chris Cornell (sang), Kim Thayil (guitar), Ben Shepherd (bas) og Matt Cameron (trommer).

Efter Soundgardens opløsning i 1997 indledte sanger Chris Cornell en solokarriere, ligesom han i en periode var vokalist i Audioslave. Matt Cameron blev trommeslager i Pearl Jam, mens Ben Shepherd blandt andet har spillet med Mark Lanegan, og Kim Thayil blandt andet har spillet guitar med Foo Fighters' Dave Grohls sideprojekt Probot.

I juli anmeldte GAFFAs korrespondent i Vancouver, Rune-Leander Mikkelsen, Soundgardens koncert i Vancouver. Han var dog ikke voldsomt begejstret og uddelte beskedne tre stjerner med blandt andet følgende ord:

"Denne anmelder har vanskeligt ved at finde hoved og hale i Soundgardens reunion, dog skal dette jo ikke stå i vejen for en god koncertoplevelse. Havde bandet spillet på et sted på størrelse med Vega, er jeg sikker på, at oplevelsen havde været en helt anden; grungen var jo aldrig ment som stadionrock, men et udtryk, der tog afstand fra 80'ernes polerede arenakoncerter, med dens back-to-basic udtryk."

Soundgardens koncert på Sweden Rock bliver som nævnt deres eneste i Sverige. De er på Europaturné i maj og begyndelsen af juni, men har endnu ikke offentliggjort datoer i Danmark.

Sweden Rock har også offentliggjort navne som Mötley Crüe, Motörhead, Lynyrd Skynyrd, Dimmu Borgir, Sebastian Bach og mange flere. Køb billetter via GAFFA Live Sverige.

Soundgarden gæster også Pinkpop Festival i den hollandske by Heerlen 27. maj samt Rock Am Ring-festivalen i Nürburg i Tyskland 1. juni og Rock Im Park i Nürnberg i Tyskland 3. juni.

ANNONCE