Nyhed

Keren Ann har album på vej

Den hollandsk-israelske singer-songwriter udgiver "101" senere på måneden

Den hollandsk-israelske, fransk opvoksede singer-songwriter Keren Ann er på vej med sit sjette album, "101". Albummet er på gaden mandag den 28. februar og bliver opfølgeren til Keren Anns selvbetitlede album fra 2007, som GAFFAs anmelder Leonora Christina Skov tildelte hele seks stjerner og blandt andet skrev følgende om:

"Er du til hviskende queens som Astrud Gilberto og Suzanne Vega, og synes du, at Feist og Sol Seppy har fat i den helt rigtige blanding af dream-pop, indie og hooks, så er israelsk/parisiske Keren Ann Zeidel selvskrevet til dit hjerte."

Året efter gav Keren Ann sin første og hidtil eneste koncert i Danmark, på VoxHall i Århus i forbindelse med Århus Festuge. Her blev det til fem stjerner af GAFFAs anmelder og blandt andet følgende ord: "Det generelle indtryk af koncerten var (...) særdeles positivt, og ikke mindst det, at Keren Ann kunne holde sin vokal i så stramme tøjler, kræver respekt. Ikke noget med overdrevne skrigeballon-fraseringer her."


Keren Ann har dog stadig sit store gennembrud til gode herhjemme, men måske kommer det med det nye album.

GAFFA har netop talt med Keren Ann, som blandt andet har følgende forklaring på den lidt særegne albumtitel:

– 101 er et smukt tal. Det ser godt ud, og der er en god symmetri i det. Jeg kom til at tænke på det, da jeg hørte om skyskraberen Taipei 101 i Taiwan, som har 101 etager og fra 2004 til 2010 var verdens højeste bygning. Det gav mig idéen til en sang, hvor jeg langsomt tæller ned, fra 101 til 0, efterfulgt af en sammenhæng, hvor det pågældende tal indgår. Nogle af tallene er generelle tal fra forskellige kulturer, for eksempel de 72 jomfruer i det muslimske paradis og de 25 frames i sekundet i tv-optagelser, mens andre er personlige, for eksempel 37, min alder, fortæller Keren Ann, der dog først fylder 37 år 10. marts, men da er hendes plade selvfølgelig også lige udkommet.


Læs et længere interview med Keren Ann på GAFFA.dk på udgivelsesdagen 28. februar.

ANNONCE