Nyhed

Keren Ann: Ingen rødder, men mange hjem

Vi har talt med den multietniske singer-songwriter, der er aktuel med albummet "101"

Keren Ann er født i Israel som datter af en israelsk-russisk far og en hollandsk-javanesisk mor og er opvokset i Holland og Frankrig. Hun har fra og med debuten i 2002 udgivet seks album med afdæmpede, eftertænksomme og meget velarrangerede sange i omegnen af navne som Hope Sandoval, Feist, Norah Jones og Katie Melua. De to første album var på fransk, det tredje på engelsk, det fjerde på både engelsk og fransk og de seneste to på engelsk. Keren Anns nye album, "101", er på gaden 28. februar.

GAFFA har talt med Keren Ann og stillede hende blandt andet følgende spørgsmål:

Du har en multikulturel baggrund. Hvad har den betydet for din musik?

– Jeg er ikke specielt interesseret i verdensmusik, men jeg tror, at den melankoli, der er i min musik, kommer af, at jeg ikke rigtig ved, hvor jeg kommer fra. Til gengæld føler jeg mig hjemme mange steder i verden.

– Jeg er meget inspireret af amerikanske og canadiske sangere og sangskrivere som Bob Dylan, Bruce Springsteen og Leonard Cohen og jazznavne som Chet Baker og Billie Holiday. Men jeg er også influeret af den franske scene med navne som Serge Gainsbourg og nyere elektroniske bands. Jeg er ikke så påvirket af den israelske musik. Der er nogle få israelske navne fra 70'erne, jeg har lyttet til, mest fordi de er godt producerede.

– Hvis ikke sangskrivningen hos en sanger er på højde med Dylan, lytter jeg mest til, hvordan musikken er produceret, og der har ikke været så meget israelsk musik, der har været specielt godt produceret. Men der er mange fantastiske israelske musikere, især inden for jazz og den klassiske musik, og nogle af dem har jeg også indspillet med eller turneret med, for eksempel trompetisten Avishai Cohen.

Hvor bor du egentlig?


– Ja, jeg er jo på farten meget af tiden, men jeg har en lejlighed og et studie i Paris, men jeg bor også en del af tiden i Tel Aviv og New York. Overordnet bor jeg dog mest i Paris og Tel Aviv.

Læs hele interviewet i GAFFAs artikelsektion

ANNONCE