Nyhed

Meshuggah til Amager Bio

Det svenske death/thrash-band gæster København til april

Det svenske metalband Meshuggah har netop færdiggjort indspilningerne til deres syvende album. Hvornår albummet udkommer, vides endnu ikke, men Meshuggah har lige offentliggjort fem skandinaviske koncerter, heraf én i Danmark – nærmere betegnet Amager Bio i København onsdag den 20. april.

Meshuggah blev dannet i Umeå i 1987 og albumdebuterede i 1991 med "Contradictions Collapse". De har gennem årene markeret sig som et ganske særegent navn på metalscenen med deres originale og teknisk avancerede blanding af thrash metal, melodisk death metal, progressive metal, fusions jazz-elementer med mere, med brug af blandt andet 8-strengede guitarer og polyrytmiske sangstrukturer.

Rolling Stone har kåret dem som ét af 10 "Most Important Hard and Heavy" bands i verden, mens Alternative Press ligeud har kaldt dem "The Most Important Band in Metal".

Meshuggah gæstede sidste års Roskilde Festival og spillede på den næststørste scene, Arena, hvilket siger lidt om bandets format.

GAFFAs anmelder Keld Rud tildelte Meshuggahs seneste album, det tre år gamle "ObZen" fire stjerner og skrev blandt andet:

"Svenske Meshuggah skriver ikke sange i den helt traditionelle forstand. Der er ikke skyggen af et omkvæd. Ingen melodilinjer. Ingen harmonier. Bandets skæve og akavede riff og rytmer angriber lytteren fra alle sider og kanter, og man er konstant på nippet til at blive søsyg. Aggressionen er konstant i højsædet, og vokalist Jens Kidman har kun et udtryk: primalskrig. Trods det, eller i kraft af dette, formår Meshuggah album efter album at angribe deres udtryk fra en ny vinkel og levere metal, der både er unik og på mærkværdigvis ret sofistikeret."

Billetsalget begynder mandag den 7. februar via GAFFA Live.

ANNONCE