Nyhed

Brad Mehldau underviser på Engelsholm Højskole

Den amerikanske stjerne-jazzpianist er for tiden i gang med at bidrage til det årlige vinterjazzstævne

Den amerikanske stjerne-jazzpianist Brad Mehldau befinder sig i disse dage på Engelsholm Højskole ved Vejle for at bidrage til det årlige vinterjazzstævne.

Mehldau ankom allerede i går til højskolen, hvor han til og med lørdag vil undervise og spille sammen med skolens elever og en lang række danske og internationale musikere, heriblandt sangerinden Gretchen Parlato, trommeslageren Jeff Ballard og bassisten Joe Martin. Der er forlængst lukket for tilmeldinger, men i disse dage huserer altså et amerikansk verdensnavn i det såkaldte Udkants-Danmark.

Brad Mehldau er fem gange blevet kåret til "bedste jazzpianist" i det vigtige jazztidskrift Downbeat, og han har adskillige Grammy-nomineringer og et hav af ærespriser i bagagen. Da han spillede i Horsens Ny Teater i marts 2010, tildelte GAFFAs anmelder Hanne Arentsen ham fem stjerner og skrev blandt andet:


"Mehldau har gæstet Danmark mange gange, både som solist og med Brad Mehldau Trio. Og det er tydeligt, at han konstant udvikler sig som kunstner. Hans tidligere koncerter i Danmark som solist har været præget af meget kraftfulde og bombastiske improvisationer, mens aftenens koncert viste et mere melodiøst, fintfølende og emotionelt spil."

Stævneleder og viceforstander Jakob Bonderup er begejstret for den markante lærerkapacitet og udtaler:

"Han optræder aldrig i undervisningssammenhænge som denne her og er idet hele taget så feteret og travl, at det næsten ikke er til at tro, at det er lykkedes at få ham hertil. Men da jeg kontaktede ham, viste det sig, at han faktisk havde hørt om Engelsholm og de stævner, vi afholder, og at han havde hørt så mange gode ting om det, at han altså helt undtagelsesvist valgte at påtage sig opgaven. Det er vi selvsagt – i al ydmyghed – meget stolte af".


Engelsholm har fået økonomisk støtte fra Region Syddanmarks kulturpulje, og vinterjazzstævnet er arrangeret i samarbejde med Syddansk Musikkonservatorium.

ANNONCE