Nyhed

Brother Grimm klar til Vegas Udvalgte

Vi har talt med den danske indie-rapper, som optræder til Vegas upcoming-aften 28. januar

Vegas Udvalgte er navnet på et helt nyt initiativ, der skal hjælpe unge og talentfulde bands frem gennem en maratonkoncert på Lille Vega og Vega Lounge. Det nye tiltag Vegas Udvalgte løber af stablen fredag d. 28. januar 2011 og koster en flad 50'er. Læs mere her.

Til koncerten optræder seks danske bands, som spillestedet tror på i 2011, og de enkelte bands bliver til aftenens arrangement optaget, så videoerne efterfølgende kan bruges som promovering og videreudvikling af bandsene. Optagelserne er sponsoreret af TDC PLAY, og kan derfor også efterfølgende ses i den fælles player www.vega-tdc-player.dk

Desuden er det via Vegas Udvalgte-hjemmesiden muligt at streame optagelserne af de seks bands, der både er debutanter, nye samarbejder mellem mere etablerede musikere og genrebrydere.

De seks udvalgte bands er:

Freja Loeb (powerpop)

Emma Acs (singer-songwriter/syrerock)

Our Broken Garden (singer-songwriter)

Let Me Play Your Guitar (folkrock)

Brother Grimm (indierap)

Panamah (minimalpop)

GAFFA kan over de næste uger bringe interviews med samtlige seks navne til Vegas udvalgte, og vi lægger ud med indie-rapperen Brother Grimm alias den tidligere Decorate Decorate-sanger Asbjørn Auring Grimm.

Hvem har inspireret Brother Grimm mest?
"Det første, jeg må nævne, er den københavnske poetry slam-scene, som for alvor blomstrede lige, da jeg flyttede til byen. Jeg deltog selv en del som optræder uden dog at have videre succes med det. En dag optrådte MC Jabber fra Blue Foundation, og hans rytmiske formidling inspirerede mig helt vildt! Ham skylder jeg en del."

Hvordan ville du beskrive din musik for folk, der aldrig har hørt den?

"Det er nok noget dansefest med fortællinger, der er til at høre og som forsøger at have noget på hjerte vedrørende det, der sker i verden. Man kan godt ha' det for vildt og fyre den af, selvom man mener noget. Brother Grimm er lidt som den lille pakke chokolade, de lægger på puderne på hotellet: Man går derhen for the sweets, men det egentlig sjove sker under dynerne."

Hvilke numre er mest kendetegnende for din lyd/stil?

""Wiggedy Wack" er en ren kærlighedserklæring til mit liv as it is! Før den havde jeg aldrig skrevet en ren opturstekst, og så satte jeg mig for at opremse alt det fantastiske, der er i mit liv. Min unge, min kæreste, min familie, min stambar, mit fodboldhold og mit band! Det er ret fedt!"

Hvordan har det været at tage springet fra sanger til rapper?
"Jeg begyndte egentlig at rappe, før jeg begyndte at spille med Decorate Decorate, og jeg har længe skrevet spoken word eller rap, eller hvad det nu er. Så for mig personligt har der ikke som sådan været et spring. Jeg elsker at synge, og Brother Grimm vil også inkludere noget sang fra mig. Men tekstuelt er der naturligvis en verden til forskel. På rapformlen kan jeg ligesom "sige tingene som de er" og altså bare smide mine holdninger og fortællinger derud uden omsvøb. Det kan jeg ret godt lide ved den her slags musik."

Hvad byder fremtiden på for Brother Grimm?
Verdensherredømme selvfølgelig. Business as usual! Eller nu tager vi det skridt for skridt. Vi er ved at lave debutpladen færdig og forhandler med en del spændende mennesker om udgivelsen. Og så skal vi selvfølgelig spille en masse koncerter rundt om i Danmark. Når man har så fucking vidunderligt et liveband, som jeg har, så ville det være en dødssynd ikke at udnytte det til fulde."

Hvem/hvad synes du er mest interessant ved den danske musikscene lige nu?

"Jeg synes, der er en storslået rumlen i den danske undergrundsgryde i øjeblikket og synes, det er pissefedt, at et selskab som Tambourhinocerous kommer og tager røven på hele branchen med den ene fantastiske og billige udgivelse efter den anden. Og så er området omkring Sorte Hest, hvor Lasse Lyngbo har studie virkelig spirende for tiden. Det er så fedt at arbejde et sted, hvor der er så mange talenter indenfor 2-3 blokkes afstand. Skal man lige bruge en skøn sangerinde, så hopper Freja Loeb forbi, mangler man inspiration til et discobeat kommer Niels Bagge lige forbi, skal der bankes noget støv af en guitar, så kommer Pato forbi. Jeg tror, det område kommer til at stå for en god del af de næste par års gode danske plader."

Se også et videointerview med Brother Grimm