Nyhed

Machinery of Joy på turné

Det danske elektro/krautrock/støjrockband besøger både Danmark og Tyskland i den kommende tid

Berlin, København og Aarhus står på programmet, når det københavnske elektro/krautrock/støjrock-med-mere-band Machinery of Joy tager på miniturné i april og maj. Og det bliver lidt anderledes koncerter, end gruppen normalt er kendt for. Der skal nemlig skrues ned for volumen og slås lidt blødere på trommerne, når der spilles "familievenlige" koncerter i Stereo Studio i Købmagergade i København lørdag den 12. april klokken 12.00 og på den nyåbnede Zeppelin Bar ved Vesterbro Torv i København fredag den 9. maj klokken 21.00

"Det er en god øvelse, at skulle lege med dynamikken og få numrene til at peake uden at slå helt igennem. Normalt spiller vi højt og går noget hårdere til den," udtaler trommeslager Dennis Nicolaisen. "Vi er et band, der hele tiden udvikler os, og vi vil gerne give publikum en ny oplevelse, hver gang de ser os spille live," siger keyboardspiller Jan Kromann.

Til koncerten på Madame Claude i Berlin torsdag den 17. april klokken 21.30 er udfordringen dog en ganske anden. Her er det nemlig kun halvdelen af bandet, som skal spille, og det bliver derfor et minimalistisk setup med synthesizers, trommemaskine og sang. "Jan og jeg tænkte at vi lige så godt kunne kombinere musik og ferie på smukkeste vis ved at tage instrumenterne med. På den måde kan vi også gøre opmærksom på, at vores album udkommer i Tyskland i slutningen af maj," udtaler forsanger Laura Noszczyk.


Når Machinery of Joy spiller på Backstage i Aarhus fredag den 2. maj klokken 20.00, bliver det med fuld besætning. Koncerten er en del af OffSpot, som afholdes sideløbende med – men uafhængigt af – Spot Festival. "Der er meget kort tid sat af til hver band, så vi skal være effektive og give den alt, hvad vi har i den lille halve time, vi skal spille," siger guitarist Kenni Møller.

Machinery of Joy blev dannet i 2010, hvor Jan Kromann (eks-Decorate Decorate og Demons Are Real) og Laura Noszczyk (eks-Yellowish) besluttede sig for at skabe et fælles musikalsk projekt. Efter at de havde forsøgt med forskellige guitarister og trommeslagere, endte det med, at Kenni Møller og siden Dennis Nicolaisen blev en fast del af bandet.

Machinery of Joy henter overvejende inspiration fra støjrock, krautrock og industrial, men holder samtidig fokus på det melodiske. Genrer som mørk psychedelia, elektronisk, drone og shoegazer er dog heller ikke helt ukendte for Machinery Of Joy, og forsanger Laura Noszczyk veksler mellem dybe toner og svævende, lyse vokalstykker.


 

Oversigt over koncerterne:

Lørdag d. 12. april kl. 12.00: Stereo Studio, Købmagergade 44, København


Torsdag d. 17. april kl. 21.30: Madame Claude, Lübbener Straße 19, Kreuzberg, Berlin

Fredag d. 2. maj kl. 20.00: Backstage, Mejlgade 53, Aarhus

Fredag d. 9. maj kl. 21.00: Zeppelin Bar, Vesterbrogade 45, København


Hør Machinery of Joy med "Comatose Puppet":

ANNONCE