Nyhed

Freja Loeb klar til Vegas Udvalgte

Vi har talt med den danske sangerinde og musiker, som optræder til Vegas upcoming-aften 28. januar

Vegas Udvalgte er navnet på et helt nyt initiativ, der skal hjælpe unge og talentfulde bands frem gennem en maratonkoncert på Lille Vega og Vega Lounge. Det nye tiltag Vegas Udvalgte løber af stablen fredag d. 28. januar 2011 og koster en flad 50'er. Læs mere her.

Til koncerten optræder seks danske bands, som spillestedet tror på i 2011, og de enkelte bands bliver til aftenens arrangement optaget, så videoerne efterfølgende kan bruges som promovering og videreudvikling af bandsene. Optagelserne er sponsoreret af TDC PLAY, og kan derfor også efterfølgende ses i den fælles player www.vega-tdc-player.dk

Desuden er det via Vegas Udvalgte-hjemmesiden muligt at streame optagelserne af de seks bands, der både er debutanter, nye samarbejder mellem mere etablerede musikere og genrebrydere.

De seks udvalgte bands er:

Freja Loeb (powerpop)

Emma Acs (singer-songwriter/syrerock)

Our Broken Garden (singer-songwriter)

Let Me Play Your Guitar (folkrock)

Brother Grimm (indierap)

Panamah (elektropop)

GAFFA bringer løbende interviews med samtlige seks navne til Vegas udvalgte. Vi har tidligere præsenteret indie-rapperen Brother Grimm alias den tidligere Decorate Decorate-sanger Asbjørn Auring Grimm og elektropop-gruppen Panamah. Vi fortsætter med powerpop-sangerinden og musikeren Freja Loeb:

Hvem eller hvad inspirerer dig?
– Jeg har egentlig ikke én specifik inspirationskilde, alt kan inspirere mig til at skrive musik. Men generelt er jeg fascineret af mennesker - mennesker er så pisse inspirerende, fordi de på en ene side er virkelig primitive, og på den anden side er vildt komplicerede og svære at blive kloge på.

Hvordan vil du beskrive din musik for folk, der aldrig har hørt den?

– Egentlig er jeg ikke så glad for at sætte en fast genrebetegnelse på min musik. Størstedelen af mine inspirationskilder er fra tiden omkring slut-70'erne, start-80'erne, selvom jeg synes, det er latterligt at begrænse sig til at sige det så firkantet. Der er jo for dælen lavet så sindssygt meget fantastisk musik både før og efter den periode.  

- Min egen musik er inspireret af mange forskellige genrer, men skal jeg nævne én overordnet genre, vil jeg sige powerpop. Når alt kommer til alt, lyder min musik forhåbentlig allermest som Freja Loeb.

Hvilke af dine numre vil du anbefale folk at lytte til?
– Jeg står midt i indspilningerne af mit debutalbum, så jeg vil anbefale folk at holde øjne og ører åbne og tage ud og se os live. Og så selvfølgelig købe min plade, når den udkommer…
 
Hvornår satser I på at sende pladen på gaden?
– April eller maj, hvis alt går efter planen.

Hvad byder fremtiden på for Freja Loeb?
– Nu udgiver jeg jo snart min debut, som jeg selvfølgelig håber på, at folk vil tage godt imod. Og så byder fremtiden forhåbentlig på en hel masse koncerter i det ganske danske land, og ude i den store verden.

Hvem eller hvad synes du er mest interessant ved den danske musikscene lige nu?
– Jeg synes, det er fedt, at der er kommet flere kvinder i dansk musik, selvom der selvfølgelig er plads til endnu flere. Når det så er sagt, så ville jeg ønske, at vi (kvinder i musikbranchen, red.) var bedre til at støtte hinanden indbyrdes.

- Hvis der var flere kvindelige musikere i dansk musik, ville journalisterne måske også acceptere kvinder som musikere på lige fod med mændene. Det irriterer mig grænseløst, når journalister partout skriver "sangerinder" om kvinder og "musikere" om mænd.

Hvilke danske bands eller kunstnere synes du man bør tjekke ud?
– Det må helt klart være Vinnie Who og White Pony!
 
Hvad kan publikum forvente sig af din koncert i Vega?
– En fantastisk god musikalsk oplevelse!

ANNONCE