Nyhed

John Grant i Koncerthuset

Den anmelderroste musiker spiller sine selvbiografiske sange fra albummet "Queen Of Denmark" 26. april i Koncerthuset

John Grant er en af de musikere, der høster stjerner - mange stjerner - i alle de sammenhænge, han optræder i. Nu kan singer/songwriteren opleves med sine selvbiografiske sange fra albummet "Queen Of Denmark" i Koncerthusets Studie 2 tirsdag 26. april.

"Queen of Denmark" handler om at være stofmisbruger - og homoseksuel - i et stærkt fordømmende kristent miljø i USA. Det handler om smerte, angst, fortrydelse og vrede, men både med en alvorlig og en humoristisk vinkel.

Om titelnummeret forklarer Grant:

"Det handler om afhængighed - ligesom hele albummet gør. Jeg ved ikke, hvorfor jeg ikke skrev "konge" - måske er det en homoseksuel reference. Men jeg ønskede at inddrage Danmark i en sang, fordi jeg har mødt en del danskere og er blevet forelsket i sproget. Jeg ville sige det mest tilfældige, jeg kunne komme i tanke om: "Hvem ved, måske bliver du den næste dronning i Danmark", fordi på dette punkt har jeg absolut ingen idé om, hvem jeg bliver, når jeg har arbejdet mig igennem det hele".

Albummet har høstet stor succes og blev udvalgt blandt "Årets Albums 2010" i flere medier, deriblandt GAFFA. Det er gennemgående for de fleste anmeldelser af album såvel som koncerter, at John Grants barytonstemme får én til at stoppe op, og i november 2010 skrev GAFFAs Ole Rosenstand Svidt således i en koncert-anmeldelse:

"Hans usædvanlig store og fyldige stemme, de smukke, melankolske sange og nuancerede keyboardspil, suppleret af Midlakes Jesse Chandler, gjorde arbejdet. Koncerten åbnede med en ny, næsten gåsehudsfremkaldende sang betitlet 'You Don't Have To', som gav visse mindelser om Rufus Wainwrights 'Vibrate'".

Fra 1994 til 2004 var John Grant forsanger og sangskriver i The Czars, der er et alternativt rockband med ophav i Denver. De udgav seks albums - senest "Goodbye" fra 2004. Bandet gik i opløsning - og John Grant var tæt på selv at gå i opløsning - inden bandet Midlake opfordrede ham til at indspille en cd i eget navn. Det blev til "Queen Of Denmark". Midlake spillede backingband, og det blev til en uomgængelig succes. GAFFAs Finn P. Madsen gav fem stjerner og skrev:

"Med sin dybe baryton indhyller Grant lavmælte ballader som I Wanna Go To Marz, Where Dreams Go To Die og den fantastiske Caramel i en hjerteskærende melankoli, hvor den musikalske indpakning med piano, strygere og især Moog'en får en nyt liv".

John Grant spiller i Koncerthuset tirsdag 26. april kl. 20.00. Billetterne fås for 170 kr. inkl. gebyr, og du kan købe dem via GAFFA LIVE fra fredag 28. januar klokken 10:00.

ANNONCE