Nyhed

Søren Huss tog Odense Live Prisen

Den anden udgave af den fynske hyldest til den fynske musik gik til Søren Huss - og talentprisen til de nyborgensiske venner, Ave.

Arkivfoto fra GAFFA Pris-showet i Bremen, december 2010

Musikmiljøet på Fyn er af en kvalitet,  der er værd at honorere. Det er holdningen blandt en bande fra Odense, der sidste år anlagde starten for det såkaldte Odense Live Prisen. Ideen er en fremtidig og bestandig pris, der skal kaste hæder efter de mest succesfulde fynske projekter på den nationale arena.

Ligesom sidste år var der hele tre priser at uddele: den store pris på 50.000, talentprisen på 15.000 og æresprisen på 10.000 kroner, herunder en forgyldt saxofon.


Spillestedet Posten udgjorde de fine galla-omgivelser med velkomstdrinks, levende lys og de to konferenciers, Anders Nyborg og Signe Svendsen, der smørrede fremdriften i aftenenes Award-uddeling.

Og selvom sidstnævnte syntes ret fastlåst i sine cue-cards, var humøret hos publikum højt og åbent for de optrædende kandidater.

De to jurymedlemmer, journalist Simon Staun og bestyrelsesformand for spillestedet Kansas City, Thomas De Mik gav Søren Huss (billedet) den store hovedpris, fordi Huss med pladen "Troen og Ingen" har begået et "mesterværk," som begrundelsen lød:


"Huss står med sin solodebut, "Troen og Ingen", bag det mest omtalte fynske album i årevis. Et ekstremt personligt, hudløst og rørende album. Søren Huss har indspillet sine dybt personlige sange på dansk, og teksterne er af uset høj lyrisk kvalitet. Vi er overvældet over hvad du har givet os."

De øvrige nominerede var guitarister/producere Frederik Valentin (Rock Hard Power Spray, Vomit Supreme og Complicated Universal Cum) og Jonas Munk (Manual, Causa Sui med flere). De fik ligesom Huss gjort opmærksom på sig selv ved at spille et par numre. For Valentin og Munk i den mere stone-rockede kategori.

Talentprisen blev vundet af Ave, som også var nomineret sidste år, og som fik en særdeles stor ros med på vejen af det P4-fynske radiokoryfæ Amos Bendix. Hun nævnte i sin begrundelse blandt andet, at det fynske band har givet resonans i selveste Rolling Stone Magazine, hvor anmelder David Fricke har placeret bandets debutalbum "12 Poems/Sings Me The Silence I Once Used To Know" blandt sine ti bedste i 2010. Albummet er dobbelt og består af "12 Poems," og syv værker der kommer af et samarbejde med Odense Symfoniorkester.


Ave nappede prisen foran Wrong Side Of Vegas og Them Socks, der begge gav spændende, men i forhold til hinanden særdeles forskellige liveoptrædener. Sidstnævnte en MTV Unplugged-lignende fremvisning, hvor forsanger Andreas Odbjerg og de to fine korpiger Marie Græsholm og Vicki Bendahl Schultz legede med harmonierne til glæde for afvekslingen i de mange musiktilbud fra den veldekorerede Posten-scene.

Den sidste pris, Æresprisen, gik til jazzentusiasten Poul William Falck, der blandt andet har været med til at starte Jazzhus Dexter. Juryformand og daglig leder på Posten, Morten Østlund, var ærlig og ikke i tvivl om hæderen, mens Poul William Falck, der meget symptomatisk selv havde hentet den forgyldte saxofon, uden at vide, den var til ham, med vanlig ydmyghed, sagde: "Havde jeg haft den fjerneste anelse, så havde jeg sagt nej tak."

Aftenen var fuld af optrædende, ikke mindst udgjorde den fynske saxofonist Hans Mydtskovs band, Superfly, en god underlæggende driver mellem de mange indslag og gav konferenciererne mulighed for musikalsk udfoldelse – Signe Svendsen (som også er fra Nyborg) gav således en smagfuld prøve på et nummer fra sit 2010-debutalbum, "Ny Passager."


Fyn skal være mere end bare det bump, der forbinder Sjælland og Jylland, og til at fremme sammenhængen, miljøet og kulturen har Odense Live Prisen for andet år i træk givet cremen af fynsk musik et ordentligt æselspark, og finansieringen er sikret, så der i hvert fald også er råderum til en sådan hæder næste år.

 

ANNONCE