Nyhed

The Kills udgiver nyt album

Garagerockere er klar med første plade i tre år og har skrevet brev om indspilningerne

Sidste gang, The Kills udgav et album, kaldte GAFFAs Erik Barkman det "duoens bedste album" og kvitterede med fem stjerner. Det er efterhånden tre år siden, "Midnight Boom" fandt vej til de danske pladebutikker, og endelig er der nyt på vej fra The Kills.

Det kommende fjerde album fra den engelsk/amerikanske duo bliver udgivet fjerde april og er som "Midnight Boom" optaget i Michigan. I et maskinskrevet brev fortæller de to musikere, Jamie Hince og Alison Mosshart:

"Vi indspillede Blood Pressures på Key Club [Studios, red.] i Michigan sammen med Bill Skibbe og Jessica Ruffins. Jamie Hince producerede pladen, og Bill Skibbe var medproducer. Mens vi var i Michigan, arbejdede Alison sig gennem 52 tomme kassettebånd i sin fire-spors båndoptager. Jamie købte tre guitarer og en mellotron. Studiets hunde åd 360 pund hundemad. Vi drak al rødvinen, så vhs-bånd om Vietnam, blev blæst ned gennem gaderne af vinde med orkanstyrke, så på lynnedslag, kørte på cykler/faldt på cykler."

Bill Skibbe og Jessica Ruffins var begge med til at lave det forrige album "Midnight Boom", så det lover godt for lyden på den kommende plade. Hince og Mosshart spiller selv alle instrumenter på pladen - inklusive mellotron, der er en tidlig, analog forløber for syntheziseren.

Udover at udgøre halvdelen af The Kills er Alison Mosshart en del af supergruppen The Dead Weather sammen med blandt andet Jack White fra The White Stripes og Raconteurs. Både i 2009 og 2010 udgav de studiealbums, mens den talentfulde guitarist Jamie Hince på det seneste mest har været i medierne pga. forholdet til supermodellen Kate Moss.

Hince og Mosshart udtaler videre i det temmelig fjollede brev om indspilningerne af det fjerde album:

"Vi startede et spil rummy og spillede det aldrig færdigt. Vi forsøgte at lave barbeque og indså, at vi ikke var egnede til det. Suppe var bedre. Suppe er bedre. Og sådan gik det, indtil pladen var færdig... Men ikke i Michigan! Vi gjorde de sidste sange færdige i London med vores venner fra Michigan, og Alison fandt en hund, hun kunne låne som studie-hund til at gøre tingene mere 'normale'. Lyder det forvirrende? Godt. Vi skal nok holde kontakten. X The Kills."

De 11 sange på "Blood Pressures" vil eftersigende vise den ellers ret stramme rocklyd fra en mere fyldig side, hvor komplekse strukturer og flere instrumenter dominerer lydbilledet. Ud over mellotron vil der blandt andet være klaver på albummet, og lyrikken skulle være både ærlig, dybfølt og til tider ligefrem hjerteskærende.

"Blood Pressures" udgives 4. april.

 

Tracklisten er som følger:

1. Future Starts Slow            
2. Satellite                
3. Heart Is A Beating Drum        
4. Nail In My Coffin            
5. Wild Charms                
6. DNA
7. Baby Says
8. Last Goodbye
9. Damned If She Do
10. You Don't Own The Road
11. Pots and Pans

ANNONCE