Nyhed

Lou Reed udsender live-dvd

Den 69-årige støjrock-veteran udgiver sin koncert fra Lollapalooza 2009

Lou Reed er i skrivende stund på turné i Italien og kommer ikke i nærheden af Danmark i denne omgang. På mandag (19. juli) er der dog trøst til fans i form af en ny koncert-dvd fra manden. Det drejer sig om en optagelse fra Lollapalooza Festival udenfor Chicago i 2009, hvor Reed og band spiller ældre klassikere som The Velvet Undergrounds "Waiting for the Man" og "Sweet Jane", "Walk on the Wild Side" fra sologennembruddet Transformer (1972) og nyere materiale som "Mad" og "Paranoia Key of E"

Bandet består af Reeds faste backingmusikere Rob Wasserman på bas, Tony "Thunder" Smith" på trommer og Mike Rathke på guitar, foruden eminente Steve Hunter på andenguitar. Han spillede på Reeds Berlin-album fra 1973 og var også med, da Reed tog det i samtiden miskendte mesterværk på landevejen i 2006-08.

Støjende sideprojekt inkluderet


Endelig inkluderer bandet computer-operatøren - i mangel af bedre betegnelse - Sarth Calhoun og den tyske saxofonist Ulrich Krieger, som sammen med Reed udgør det instrumentale støjprojekt, Metal Machine Trio. Dette sideprojekt, som iøvrigt kunne opleves herhjemme sidste forår, er også repræsenteret på dvd'en, idet et femten minutter langt intermezzo med trioens krævende auditive udladninger er indlagt midtvejs i sættet.

Reed har udgivet flere, nyere koncertoptagelser på dvd de senere år. På markedet er således både Lou Reed Live at Montreux 2000 (2005), Spanish Fly - Live in Spain  (2005) og Julian Schnabels Berlin (2008), som dokumenterer en koncert i St. Anns Warehouse, New York, i 2006.

Sætliste - Lou Reed Live at Lollapalooza:


Sweet Jane

Senselessly Cruel

Dirty Boulevard


Waves of Fear

Mad

Paranoia Key of E


I'm Wainting for the Man

Walk on the Wild Side

ANNONCE