Nyhed

Nyt på vej fra Staind

Selvbetitlet syver på vej fra Massachusetts-rockerne

Efter den mere afdæmpede forgænger The Illusion of Progress fra 2008 er den Massachussetts-baserede hardrock-trio Staind den 12. september tilbage med et nyt udspil, som ifølge bandet bringer dem tilbage til stilen fra Dysfunction, deres første udgivelse på et større selskab, fra 1999. Bandet blev oprindeligt dannet i 1995, og udgav året efter albummet Tormented under inspiration af navne som Machine Head og Pantera.

"Det er som "Dysfunction 2011", udtaler guitarist Mike Mushok og uddyber: "musikken går tilbage til hvor vi startede, men der er stadig melodi. Vi var klar til at lave et album, som var tungt fra start til slut. Det var på tide".

Forsanger Aaron Lewis, som i vinter udgav den countryinspirerede ep Town Line, supplerer:

"Jeg sigtede mod at skabe en afstand imellem Staind og mit solomateriale. Vi besluttede at gå tilbage til det, vi lavede til at begynde med".

Måneders skriveblokering

Arbejdet med det kommende album blev påbegyndt tilbage i december sidste år, men det var først i april, tingene tog fart. Over to elleve timer lange sessions skrev og indspillede Lewis hovedparten af materialet til pladen:

"Jeg arbejder som regel godt under pres, men jeg har aldrig været så stresset over et album. Der var en masse deadlines, som stødte sammen og en masse forskellige meninger, og jeg prøvede at skære igennem det hele. Jeg var udbrændt, og rent lyrisk kom intet til mig i månedsvis. Vi talte om ideer, men der skete ikke noget før til sidst. Alle de her følelser af utilfredshed der steg gennem hele processen var meget reelle. Der er ikke noget som en virkelig forløsning - når den netop er virkelig. Og det her var min. Jeg tog en kæmpe indånding, da det var forbi", fortæller forsangeren om de to maraton-sessions.

Mushok føjer til:

"Det var en svær plade at lave. Vi var ikke samlet på samme sted hele tiden, og Aaron og jeg havde nogle sammenstød over musikken. Men i bakspejlet lønnede det sig og skabte et bedre album".

Dokumentar om indspilningen

Hele processen omkring indspilningen blev iøvrigt optaget med henblik på en kommende dokumentarfilm - "Some Kind of Monster på steroider", som Lewis bemærker med henvisning til dokumentaren om Metallica.

Efter afslutningen af indspilningerne har Staind iøvrigt taget afsked med trommeslager Jon Wysocki - dog i al venskabelighed, hedder det i en pressemeddelelse.

ANNONCE