Nyhed

Santigold færdiggør album

Tre år efter debutalbummet er sangerinden ved at være klar med en opfølgende plade

Santigold aka Santi White er for øjeblikket ved at lægge sidste hånd på sin kommende plade, som hun forventer at udgive til efteråret, skriver websitet pitchfork.com.

Pladen er blevet til i samarbejde med den engelske DJ og producer Switch, TV On The Radio-guitaristen Dave Sitek, Yeah Yeah Yeah-guitarist Nick Zinner, producer og Bird and the Bee-medlem Greg Kurstin og dancehall-produceren Ricky Blaze.

Santigold fortæller om arbejdet med den nye plade:


"Der er stadig sange, der lyder meget elektroniske og clubbede, men der er også et par ballader – min egen type ballader, der lyder store ligesom nogle af de gamle Kate Bush- og Peter Gabriel sange… På den ene sang har vi lavet en hel sektion, hvor vi bruger en flaske som percussion, […] hvor Greg Kurstin spiller på flaske og bogstaveligt talt fylder den med forskellige lag af vand og stabler hver en tone".

At lave det nye album var meget anderledes end at lave den selvbetitlede debut fra 2008, og Santigold lægger ikke skjul på, at det har ført nogle problemer med sig:

"I december 2010 troede jeg, at jeg var færdig. […] Jeg har aldrig rigtig haft erfaringer med pladeselskaber og sådan noget, for sidst lavede jeg pladen og så fik jeg en pladekontrakt… Jeg behøvede ikke at tage mig af folk, der snakkede om singler og sådan noget før jeg var færdig med den kreative proces. Det var nyt og irriterende. Så de sidste seks måneder har jeg prøvet at samle de løse ender og lave et par nye sange… […] Når alt kommer til alt, vil man kun kunne høre ting, som jeg føler er 100 procent gode".


Santigolds kommende album udkommer som lp på Downtown/Atlantic engang i efteråret.

Hør en smagsprøve på albummet her.

ANNONCE