Nyhed

The Breakers udgiver album med Springsteen-guitarist

Det danske garagerockband er klar med deres tredje album – med Little Steven som producer

Efter fem års stilhed på albumfronten er det danske garagerockband The Breakers ved at være klar med deres tredje, selvbetitlede album, som udgives 6. juni. Den lange udgivelsespause har ikke betydet, at bandet har ligget på den lade side – tværtimod. Ud over at have turneret i både ind- og udland har gruppen arbejdet på materiale til det nye album sammen med Bruce Springsteen E Street Band-guitaristen Steven Van Zandt, også kendt som Little Steven.

The Breakers skrev kontrakt med Little Stevens pladeselskab, Wicked Cool Records, tilbage i 2008, og bassist Jackie Larsen er ikke i tvivl om, at samarbejdet med guitaristen er givende.

– Rent sangskrivermæssigt har samarbejdet betydet en hel del, fordi det startede med, at han gav os lidt lektier for, for at lære os den klassiske sangskrivertradition. Han er gået hundrede procent helhjertet ind i at lave den her plade med os. Vores sammenspil og sangskrivning er blevet klart bedre, hvilket hænger godt sammen med vores sidste album, som faktisk var det, der flyttede os langt hen ad vejen i forhold til første album, der blev skrevet hurtigt. Nu har vi lidt mere fundet ud af, hvordan vi gerne vil lyde, og hvad vi gerne vil.

Pladen er blevet indspillet i Chelsea i New York i Stratosphere Sound-studiet, som er ejet af tidligere Smashing Pumkins-guitarist James Iha. Ud over at være produceret af Little Steven er albummet mikset af Bob Clearmountain, der tidligere har mikset for navne som Bruce Springsteen og The Rolling Stones.

– Albummet bærer meget præg af den klassiske amerikanske rock- og soulsangskrivning. Der er sikkert nogle, der vil synes, det er et mere voksent album end tidligere, men der er selvfølgelig også gået fem år siden den sidste plade, så det er ganske naturligt, at vi er vokset med opgaven, medgiver Jackie Larsen.

Gruppen vil hen over sommeren spille support på Bon Jovis Europatour, der rammer Horsens 19. juni. Desuden spiller de på Hard Rock Calling Festival i Hyde Park i London.

Albummet The Breakers er på gaden den 6. juni i Danmark og den 7. juni i USA.