Nyhed

KarriereKanonen klar med vindere

Dommerpanelet har udvalgt The Eclectic Moniker, Kites and Komets og Boho Dancer som årets vindere

Først skulle de rekordmange 1.639 indsendte numre gennemlyttes, derefter blev der afviklet en koncertturné, hvor man kunne opleve semifinalisterne, og efter endnu flere koncerter, hvor man kunne opleve finalisterne live, har 10-års jubilæumsudgaven af KarriereKanonen endelig fundet sine tre vindere.

Vinderne blev The Eclectic Moniker (billedet), Kites and Komets og Boho Dancer, der er udvalgt af KarriereKanonens dommerpanel, der består af repræsentanter fra Roskilde Festival og P3. I en pressemeddelelse udtaler Carsten Holm fra dommerholdet om vinderne:

"Det er nogle helt særlige vindere, vi er fundet frem til i år. Hvert band repræsenterer noget unikt, og besidder alle et stort mod. The Eclectic Moniker er indbydende i al deres magt og vælde med de 9 medlemmer og en forfriskende calypso-style. Boho Dancer er omvendt indfølende og er bundærlige overfor den musik, de spiller – de er kompromisløst dedikerede til hver en tone, hvert et ord. Kites And Komets er et forvokset dansabelt sovekammerprojekt, der kan udfolde sig som en festmaskine og samtidig gøre op med indierockens skosnude-kiggende attituder".

Ikke overraskende er vinderne både overraskede og stolte over at være udvalgt og udtaler i samme pressemeddelelse:

"Vi har passet på med at føle os sikre på noget, fordi der har været så mange dygtige bands med. Men vi er vanvittig glade og ser det som et helt vildt godt skub i en god retning, siger Ida Wenøe Bach fra Boho Dancer, mens Frederik Vedersø fra The Eclectic Moniker er rundt på gulvet: "Jeg vinder aldrig konkurrencer, så det er helt uvirkeligt at vinde KarriereKanonen. Jeg havde slet ikke regnet med det, men det er helt fantastisk – og rigtig spændende forhåbentlig at få sit navn slået mere fast, nu hvor vi er vindere", siger han.

Mikael Kærsgaard fra Kites and Komets kalder sejren i KarriereKanonen for "fantastisk":

"Lige i dag, hvor vi har fået det at vide, er det totalt partystemning. Det er jo virkelig dejligt og spændende at se, hvad det kan give af muligheder at have vundet. Det er jo en blåstempling af vores musik, og det er jo virkelig fedt".

De tre vindere bliver nu playlistet på P3 og mindst en af dem bliver tilbudt job på Roskilde Festival. Derudover får de tilrettelagt et skræddersyet forløb, der skal give dem de bedste forudsætninger for at videreudvikle deres karriere, og de får tilbud om spillejobs på flere andre festivaler inklusive Spot Festival.

ANNONCE