Nyhed

Gang Gang Dance til Vega

New York-gruppen kommer til København med et nyt album i ryggen

Den New York-baserede avantgarde-electro-rockgruppe har meldt deres ankomst til Lille Vega i København, hvor de vil give koncert 23. maj. Det bliver bandets første koncert i Vega. De har tidligere spillet på Roskilde Festival og Pop Revo-festivalen i Århus, begge i 2009.
 
Gang Gang Dance udgiver umiddelbart før koncerten deres femte album, "Eye Contact", deres første album i tre år. Albummet er gruppens første på det prestigefulde engelske selskab 4AD, hvor bandet kommer i stald med navne som The National, Iron And Wine og danske Efterklang.

Gang Gang Dance er kendt for deres hyperenergiske koncerter og for at blande alskens tænkelige og utænkelige genrer, blandt andet støjrock, elektronika og kompleks, afro-inspireret rytmik. Da gruppen spillede på Roskilde Festival 2009, tildelte GAFFAs anmelder Thomas Borre bandet fire stjerner og skrev blandt andet:

"Gang Gang Dance leverede generelt en god og oftest medrivende indsats, og selvom de flere gange var lige ved at falde over deres egne rytmiske tæer, så trak newyorkerne rytmestikket hjem med fornem manér."

Gang Gang Dance fik i øvrigt noget ekstra opmærksomhed sidste år, da det kom frem, at engelske Florence And The Machine havde lånt kraftigt fra Gang Gang Dances sang "House Jam" til deres nummer "Rabbit Heart (Raise It Up)". Gang Gang Dance henvendte sig til bandets pladeselskab Island Records, og forsanger og primus motor Florence Welch indrømmede straks plagiatet. Hun sagde, at det ikke var nogen hemmelighed og var ment som en hyldest til Gang Gang Dance, og at det var en fejl, at gruppen ikke var blevet krediteret på coveret til albummet "Lungs", hvorpå sangen findes. Welch og pladeselskabet indvilligede derfor i at lade Gang Gang Dance få del i sangens royalties.

Forsalget til koncerten 23. maj er gået i gang via Vegas hjemmeside, Billetlugen og i landets Fona-butikker.

 

ANNONCE