Nyhed

Bombino spiller på Atlas

Når verdensmusikeren Bombino fredag aften gæster Atlas i Aarhus, vil man samtidig kunne opleve filmen "Agadez, The Music And The Rebellion"

Omara "Bombino" Moctar, der er født i Niger og tilhører nomadefolket touragerne, udsendte i 2011 udsendt exil-albummet "Agadez", der er blevet varmt modtaget i verdensmusikalske kredse.

Fredag den 4. november giver han koncert på Atlas, hvor dokumentarfilmen "Agadez, The Music And The Rebellion", der handler om touragernes frihedskamp og Bombinos musik, samtidig vil blive vist.

Bombino, der er født i 1980, har spillet guitar, siden han var teenager, men efter touragernes andet oprør i 2007 gik Bombino i eksil i Burkino Faso. Her fandt filmmageren Ron Wyman Bombino ham i forbindelse med en dokumenter, han var i gang at lave om netop touragerne. Wyman blev glad for Bombinos musik og hjalp ham med at indspille hans andet album "Agadez".

Bombino er både inspireret af afrikansk og vestlig musik, og i 2006 indspillede han under en turné med Tidawt numre med medlemmer af Rolling Stones, og han har også guidet den politisk involverede filmstjerne Angelina Jolie i sit hjemland.

Billetter til koncerten på Atlas formidles via GAFFA Live.

Dørene åbner kl. 20:00, og arrangementet går i gang kl. 21:00.

Her kan du få en smagprøve på Bombinos musik fra byen Agadez i det centrale Niger:

ANNONCE