Nyhed

Oplev støjrocklegende på Aarhus-festival i aften – gratis

I aften har Inspired By Music-festivalen to interessante rock-navne på programmet – den ene med en fortid i støjrockstilskaberne Sonic Youth

De to aarhusianske spillesteder Atlas og VoxHall lancerer nu en fem dages gratis festival, der foregår første gang den 26.-30. januar 2016. Festivalen vil byde på musik inden for kategorierne Heavy, Jazz, Rock, Urban og World.

Festivalen er kulminationen på hele "Inspired By Music"-forløbet, der i 2015 har budt på både avis-udgivelser og anderledes musik-arrangementer. Forløbet rundes af med musik fra både lokale og internationale navne.

Lørdag den 30. januar - Rock - Atlas: Lee Ranaldo + Dad Rocks!

Lee Ranaldo, kendt fra Sonic Youth, hører til den alternative rocks mest interessante og stilskabende guitarister. Han havde allerede rumsteret på den eksperimenterende rockscene i New York i slutningen af 1970'erne, da han sammen med Thurston Moore og Kim Gordon i 1981 dannede det skelsættende rockband Sonic Youth. Sideløbende med sit arbejde i Sonic Youth, der i 2011 gik i dvale på ubestemt tid, har Ranaldo udgivet et væld af soloplader, hvoraf "From Here to Infinity" (1987) er det første. Han har senest udgivet de to albums "Last Night On Earth" (2013) og "Acoustic Dust" (2014), der begge er indspillet med gruppen The Dust.

Bag supportnavnet Dad Rocks! er islandskfødte Snævar Njáll Albertsson, der spiller musik inspireret af blandt andet Bill Callahan, Sufjan Stevens, The Low Anthem og Sigur Rós. Dad Rocks! musik er en hyldest til hans børn, og hans tekster beskriver den verden de vokser op i. Tematisk udforskes modernitet, digitale medier, spiseforstyrrelser og ophavsret lyrisk, med stor oprigtighed og ofte med humor og ironi. 

Lyt til Lee Ranaldo her:

 

Programmet de andre dage så ud som følger:

Tirsdag den 26. januar - Urban - VoxHall: Visionist + Soft Armour


Visionist alias Louis Carnell er en kunstner fra London, der laver elektronisk musik. Carnells har en forkærlighed for vokal-sampling, som stammer fra hans fortid som sanger, og så er det hans klare overbevisning, at "stemmen er den mest ærlige lyd". Han fik oprindeligt sit gennembrud, da han var support for DJ Oneman i 2010. Siden er hans popularitet steget støt i takt med, at han har spillet på scener verden over. 2013 blev et meget succesrigt år for Visionist, da hans ep "I'm Fine On Lit City Trax" landede på mange "årets bedste"-lister - blandt andet i Dazed og Fader. I 2014 kom opfølgeren "Part 2", der ligeledes blev taget godt imod, og siden er albummet "Safe" også udkommet.

Onsdag den 27. januar - Jazz - Atlas: Old News + Abekejser

Old News er et jazzband. Bandet inviterer denne aften til en musikalsk rejse i et repertoire, der trækker på numre fra jazzens ungdom, men i nye, skæve fortolkninger og tilsat elektroniske toner. Kvartetten udgav i 2013 deres debutalbum, som vandt en Danish Music Award for Årets Danske Jazzudgivelse samme år. Nu udvides bandet til et otte mand stort orkester med navne som Randi Laubek og Band Ane, og sammen udgiver de deres debutalbum i starten af 2016. Med sig har Emil de Waal og Nulle, Randi Laubek, Band Ane, Jacob Anderskov, Mads Hyhne, Gustaf Ljunggren og Peter Rosendal, så der både er vokal, elektronik, fire blæsere, to tangentspillere og masser af strenge og trommer med i lydbilledet.

Torsdag den 28. januar - World - Atlas: BKO Quintet + Piotr

BKO Quintet udgøres af fem etablerede musikere, der sammen tager lytteren med på en rejse igennem samtidens Mali. Ibrahima Sarr mestrer med lethed djembe-trommen og har turneret verden tynd med Oumou Sangaré. Sangeren Fassara Sacko, hvis stemme til hver en tid overvælder, adskiller sig på flere måder fra andre, mere traditionelt orienterede grioter. Yoro Sidibes barnebarn Nfali Diakité synger også og håndterer desuden strengeinstrumentet donso ngoni. Abdoulaye Kone beskæftiger sig også med ngoni-spillet, men fokuserer på djeli-ngonien. Endelig udgøres BKO Quintet af trommeslageren Aymeric Krol. Gruppen udgav tilbage i 2012 en live-ep, og i 2014 udsendte de albummet "Bamako Today".

Fredag den 29. januar - Heavy - VoxHall: Hatesphere + All Trays For Venom + The Arcane Order

Det danske metalband Hatesphere er aktuelle med deres niende studiealbum. Hatesphere blev dannet i Aarhus tilbage i 2000. Bandet dominerede hurtigt den danske metalscene og satte samtidig en ny standard inden for thrash metal både i Danmark og i udlandet. Hatespheres første tre album var inspireret af 80'ernes hard rock og tidlig Florida-death metal. Hatesphere turnerede Europa med The Haunted i 2003 og med Exodus i 2004 og vakte opmærksomhed på festivaler som Wacken Open Air, With Full Force og Hellfest. Bandet udgav kort før jul deres niende studiealbum, der har fået titlen "New Hell" og var nomineret til en GAFFA-Pris i kategorien Årets Danske Hardrock-Udgivelse

 

ANNONCE