Nyhed

Freja Loeb er klar til koncerter

Den anmelderroste debutant kan opleves i Aarhus og København denne uge. Vi hører hende, hvad vi kan forvente.

Den danske sangerinde Freja Loeb, som i juni var Ugens Uundgåelige med debutsinglen "Never Stop Coming Back", udgiver sit debutalbum "Odyssey" på mandag, den 28. november. I dag og i morgen præsenterer hun de nye sange live henholdsvis på Musikcaféen i Aarhus og Vega i København.

Vi har talt med Freja Loeb forud for koncerterne for at høre, hvad vi kan forvente.

Hvordan er det gået i øvelokalet?
 
– Det er gået godt. Vi har øvet rigtig meget, og øver stadig rigtig meget. Vi er stadig i gang sideløbende med at øve op til tur, men nu trænger vi også helt vildt til at komme ud og spille for folk. Man kan godt blive lidt bims og faktisk også en smule dårligere af at øve for meget, har jeg fundet ud af, selvom jeg aldrig havde troet, jeg skulle høre mig selv sige det. Men jeg må erkende, at det vigtigste er at spille for folk, det lærer man helt klart mest og hurtigst af.
 
Hvad kan vi forvente til koncerterne?
 
– Folk kan nok godt gå hen og blive blæst lidt omkuld, hvis de regner med at komme ind og se en decideret popfest, som mange måske ville tro. Der er sket en del, men det forstår folk nok også bedre, når de hører min plade. Vi er bas, guitar, trommer og et keyboard. Nogle få steder supplerer vi med backtrack og en ekstra guitar, ellers er det et helt enkelt klassisk og minimalistisk punk-inspireret set up. Jeg tror godt, man kan sige, at vi henvender os til indie-80'er-pophjerter og new wave hipsters, uden at det bliver skizofrent.
 
Hvad gør I, lige inden I går på scenen?
 
– Vi laver altid vores kampråb, inden vi går på scenen, det er blevet sådan lidt et tvangstanke-ritual ... ha ha. Vi stiller os i en rundkreds, samler enegien og fokus, taler om det, vi skal ud og præstere, og så skriger vi så højt, vi kan, indtil vi ikke kan mere, og så er vi klar!
 
Hvad står der på din forplejningsliste?
 
– Uha, jeg har lige fået taget mig sammen til at få sat whiskey på rideren. En enkelt whiskey er genial for stemmen, lige inden man skal synge. Ellers drikker jeg bare vand og skriver mig en sætliste, og sidder og er stille ovre i hjørnet, mens mit band snakker. Jeg er ikke så god til at tale med folk lige inden og efter en koncert. Der har jeg brug for at være lidt i fred og fokusere på det, jeg skal.
 
Hvad hører I i turbussen?
 
– Sidst vi var ude, hørte vi Twin Sisters nyeste plade ("In Heaven" fra september 2011, red.). Jeg tror, vi hørte den mellem 50 og 70 gange på repeat, mindst. Jeg var ved at slå mit band ihjel til sidst, da de ligesom ikke blev trætte af at lytte på det. Vi havde ikke andet med, så næste gang tager jeg en kæmpe sæk med yndlingsplader og fylder den helt op til kanten.

 

Køb billetter til Freja Loebs koncerter via GAFFA Live og læs anmeldelsen af "Odyssey" på lørdag den 26. november.

ANNONCE