Nyhed

Guide: CPH:DOXs musikalske indslag

Under overskriften "AUDIO:VISUALS" vil musikere og visuelle kunstnere skabe kunst på tværs af sanserne. CPH:DOX starter i dag.

I dag begynder den 10 dage lange dokumentarfilmfestival Copenhagen International Documentary Film Festival bedre kendt som CPH:DOX. I den anledning kuraterer CPH:DOX en række musikalske/visuelle indslag, der i løbet af de 10 dage vil finde sted rundt omkring i København på DOX:CLUB i Teater Grob (CPH:DOXs egen klub), Charlottenborg Kunsthal, Øbro Svømmehal og Statens Museum for Kunst. GAFFA tidligere skrevet om nogle af arrangementer, men her følger en kronologisk opsummering af de musikalske indslag ved CPH:DOX.

Der sælges billetter til alle arrangementerne, som enten kan erhvers via GAFFA Live eller via CPH:DOXs hjemmeside.

Rough Day For Diamond Trade vs. Simon Højbo

3/11 kl. 22:00 på DOX:CLUB i Teater Grob

Frederik Sølberg, der tidligere har slået sine folder i Ghost Society, debuterer med soloprojektet Rough Days For Diamond Trades, der efter sigende skulle byde på æstetisk shoegazepop. Til koncerten på DOX:CLUB vil Frederik Sølberg få selskab af medlemmer fra Choir Of Young Believers, I Got You On Tape og moi Caprice i form af Lasse Herbst, Jacob Millung og Jacob Funch. Mens de sammen står for den lydlige del af seancen, vil Simon Højbo fra kunstnergruppen Telefon til Chefen stå for et minimalistisk visuelt show, der har til formål at undersøge effekten af et minimum af udtryksmidler.

 

College

3/11 kl. 20:00 i Charlottenborg Kunsthal

I aften skulle engelske Factory Floor have givet koncert sammen med franske College, men Factory Floor har aflyst koncerten. College spiller dog stadigvæk i Charlottenborg Kunsthal, og dem der allerede har købt billet kan natuligvis stadig benytte den. College er den franske musikkomponist David Grellier, og han har blandt andet lavet titelmelodien til Nicholas Winding Refns nyeste film "Drive". Han er kendt for sin 80'er nostalgi, der i aften vil blive komplimenteret af visuelle indtryk i samme genre. Djuna Barnes varmer op med et "Drive"-inspireret dj-sæt.

 

Thulebasen vs. Stine Marie Jacobsen

4/11 kl. 20:00 i Charlotenborg Kunsthal

Under overskriften "Forsøg på at blive hinanden" vil gruppen Thulebasen og den visuelle kunstner Stine Marie Jacobsen forsøge at blive hinanden i det, der betegnes som "et musikalsk og cinematisk 'tableau vivant'". De to parter har forberedt sig godt. De har gemmen det sidste halve år forsøgt at blive hinanden ved at deltage i forskellige naturlige sociale aktiviteter. Se, om det lykkes i Charlottenborg Kunsthal fredag aften.

 

Mellemblond vs. 4 Guys From The Future

4/11 kl. 22:00 på DOX:CLUB i Teater Grob

"Der er dobbelt op på både dansk digtning, rock og sci-fi-eventyr live fra scenen i DOX:CLUB denne aften!" hedder det om dette arrangement, hvor 4 Guys From The Future først vil spille live til filmen "Future", hvilket vil blive optaget og senere danne underlægningsmusik til den endelige film. Derefter vil dokumentaren "Mellemblond på Bellehøj" (trailer nedenfor) blive vist, og til sidst vil Mellemblond og 4 Guys From The Future give en fælles koncert.

 

Sygnok vs. Albertslund Terror Korps

5/11 kl. 20:00 på DOX:CLUB i Teater Grob

På lørdag vil Gæoudjiparl van den Dobbelsteen (aka. The Artist Formerly Known as Goodiepal) sammen med sine Sygnok-sidekicks DJ Hvad og VJ Cancer fra Albertslund Terror Korps erklære krig for radikal musik. Der er tale om en sid-ned-koncert, hvor man kan opleve en blanding af kortfilm, electro, dubstep, ghetto.tech og dansktop. Forinden alt dette vil den surrealistiske tjekkisk/kroatiske film "Marija's Own" blive vist akkompagneret af de tjekkiske electromusikere Midi Lidi.

 

Tobias Lee vs. Marie Edinger Plum (billedet)

6/11 kl. 22:00 på DOX:CLUB i Teater Grob

Marie Edinger Plum (billedet) og Tobias Lees vil opføre "Slutty Slut", der efter sigende "fører de tidlige 80'eres musikvideo-æstetik up to date i en vild og voldsom kombo." Tobias Lee vil levere et samplebaseret lydbillede, der er en blanding af lyden af horrorfilm og softporn. Samtidig vil Marie Edinger Plum, der er udannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, sammen med koreograf Mejse Vedel og tre dansere realisere et koncept, der bevæger sig mellem installation, performance, kostume og film. Der er dresscode, når "Slutty Slut" løber af stablen på søndag i DOX:CLUB, og den er: slutty!

 

Sort Messe på Statens Museum for Kunst

9/11 kl. 21:00 på Statens Museum for Kunst

Ifølge CPH:DOX udgør dette arrangement årets mørkeste og mest trippede aften, der musikalsk består af black metal fra Hunter fra Liturgy, psych-pop af Prince Rama og drone-folk af Lichens. Arrangementet Sort Messe er kurateret af de to filmfolk Ben Rivers og Ben Russell, og vil være delt efter tre temaer efter de tre musikalske indslag: Solitude, Community og Phenomenology.

 

Nan Goldin vs. Genesis P-Orridge

10/11 kl. 21:00 på Statens Museum for Kunst

Genesis P-Orridge fra Throbbing, Gristle, Psychic TV vil lægge delvist improviseret musik til fotografen Nan Goldins berømte fotografiske fotografiske værk "The Ballad of Sexual Dependency". Nan Goldlins værk består af et snapshots af Goldins omgangskreds af alt fra bohemer til divaer.

 

John Maus vs. Jennifer Juniper Stratford

11/11 kl. 20:00 i Charlottenborg Kunsthal

"Lofi-synthpop-prins og retrofuturistisk videokunst smelter sammen den 11/11/11," hedder det i program oplæget til dette audiovisuelle møde. Det er første gang den amerikanske musikalske pop-avantgardist optræder i Damark, og det vil foregå i Charlottenborg Kunsthal sammen med Jennifer Juniper Stratford, der med vintage video-synthesizere vil møde John Maus i øjenhøjde.

 

Mike Sheridan vs. Eva Koch

12/11 kl. 21:00 i Øbro Svømmehal

Øbro Svømmehal danner rammerne for live-electronica fra Mike Sheridan visuelt akkompagneret af kunstneren Eva Koch. Arrangementet varer 60 minutter, hvor de to på tværs af generationer vil blande deres håndværk.

 

Larsen & Furious Jane vs. Darch

12/11 kl. 22:00 på DOX:CLUB i Teater Grob

Som GAFFA tidligere har skrevet (her) spiller Larsen & Furious Jane deres eneste koncert i år når lørdag den 12. november går på scenen i DOX:CLUB. Det sker sammen med kunstneren Darch (aka Søren Peter Sieg Mørch), der sørge for den visuelle del af showet. Sanger og sangskriver Torsten Larsen fra Larsen & Furious Jane var for nylig ude og lange ud efter musiksitet Pitchfork, hvilket endnu engang satte gang i diskussionen på GAFFAs hjemmeside. Læs artiklen og se kommentarerne her.

 

Under Byen vs. Sidse Carstens

13/11, 14/11, 15/11 kl. 20:00 på DOX:CLUB i Teater Grob

Som GAFFA tidligere har skevet (her) giver Under Byen koncert for første gang i næsten et år, og så giver de hele tre af slagsen. Det sker i samarbejde med filminstruktør/billedkunstner Sidse Carstens, der vil tage udgangspunkt i filmen "Snow Dream", som Under Byen står bag. Der er ikke planlagt nogen Under Byen-koncerter efter denne, og gruppen har som sagt ikke spillet i snart et år, så det er en unik mulighed for at høre sekstetten, og der er stadig billetter at få til koncerterne.

ANNONCE