Nyhed

Loutallica spiller Velvet Underground

Det umage par Lou Reed og Metallica deler vandene, og nu prøver Loutallica atter sine fans med en liveudgave af et gammelt The Velvet Underground-nummer

Lou Reed og Metallicas nye album "Lulu" deler anmeldere såvel som fans. Der er nogle, der synes, det er genialt, og så er der alle dem, der synes, det er galt, for ikke at tale om dem, der blot synes, at "Lulu" er et hæderligt album.

De fleste har, som kommentarsporet på GAFFAs "Lulu"-anmeldelse vidner om, en stærk og udtalt holdning til samarbejdet, hvad enten der er tale om Lou Reeds eller Metallicas respektive fanskare eller ingen af delene.

Som GAFFA for nylig skrev, har Lou Reed sågar modtaget dødstrusler fra Metallica-fans.

Lou Reed har imidlertid taget den blandede og til tider hårde modtagelse med ophøjet ro, og Lou Reed og Metallica fortsætter ufortrødent samarbejdet, og det førte for nylig til en coverudgave af et gammelt The Velvet Underground-nummer.

Da Lou Reed og Metallica for få dage siden gæstede tv-programmet "Later... With Jools Holland" for at promovere deres nye album "Lulu", spillede de nemlig samtidig en coverudgave af The Velvet Undergrounds "White Light/White Heat" fra 1968 i bedste Loutallica-stil. Hele den liveoptræden kan ses nedenfor sammen med nummeret "Iced Honey" fra "Lulu", som Lou Reed og Metallica spillede ved samme lejlighed.

GAFFAs anmelder Espen Strunk var positivt stemt over for konceptalbummet "Lulu", som han gav fem stjerner og følgende indledende ord med på vejen:

"Man kan vist roligt kalde nærværende album et af årets mere imødesete, og også et værk som på forhånd er dømt til at dele vandene mellem hardcore-fans af Metallica, som hellere ville være foruden avantgarderock-pioneren Reeds mellemkomst, og på den anden side Reed-puritanere – whatever that is – som hellere havde set et "regulært" album med Lou. Selv kalder Reed værket det bedste, han nogensinde har lavet. Så langt vil denne signatur slet ikke gå, men når det er sagt skal det straks tilføjes, at de tilsyneladende så umage makkere faktisk klæder hinanden rigtig godt, formentlig ikke mindst fordi de her har et glimrende materiale at mødes i og om"

Læs hele anmeldelsen og de over 100 kommentarer her.

Se den nye udgave af "White Light/White Heat" fra "Later... With Jools Holland" nedenfor og se og hør samtidig nummeret "Iced Honey" fra "Lulu":

 

ANNONCE