Nyhed

Søren Huss-portræt blev årets musikfoto

Flere end 3.000 finurlige og fremragende musikbilleder dystede om priserne til GAFFA Photo Award ’11, og vinderen blev et klassisk portræt i sort/hvid af Søren Huss med ryggen til kameraet.

En mand i langskødet frakke med langt hår og hue går ind i en dansk bøgeskov. I forgrunden er der mørkt, inde i skoven titter lyset frem mellem de høje træer. Det hele skildret i sorte og hvide nuancer.

Sådan kan man beskrive det klassiske og dragende vinderbillede af GAFFA Photo Award '11, som er Danmarks største musikfotokonkurrence. Billedet blev udvalgt af juryen mellem over 3.000 andre musikbilleder og er taget af Nikolai Linares Larsen. Det stærke øjeblik viser Søren Huss, der i det seneste år har været solo uden Saybia, alene med ryggen til kameraet på vej ind i den lyse skov.

Juryens begrundelse lød: "Et portræt, der fortæller mere end mange portrætter på trods af, at vi kun ser manden bagfra. Billedet fortæller i sig selv en stærk historie, der kun bliver endnu stærkere, når vi kender Søren Huss' egen personlige historie. Et ikonisk billede, der også holder om hundrede år. Et billede fuldt af stemning, om en mand på vej ud af mørket og ind i lyset."

Billedet vandt også en af de fire underkategorier, nemlig Årets Bedste Portræt.

De tre øvrige kategorier var Live, Feature og Publikum, som blev vundet af henholdsvis Simon Skipper Christiansen, Camilla Rønde og Christian Hjorth.

Uddelingen af GAFFA Photo Award fandt sted ved et lukket arrangement hos Scanpix/Berlingske Media onsdag aften, og vinderne offentliggøres i dag i GAFFAs novembernummer samt på GAFFA.dk/photo – hvor man kan se samtlige finalebilleder.

ANNONCE