Nyhed

Vi tæller ned til Kate Bush – del 1 af 2

Se fem af ikonets bedste videoer fra den første del af karrieren, mens vi venter på "50 Words For Snow"

På mandag den 21. november udgiver den engelske sangerinde og sangskriver Kate Bush "50 Words For Snow", hendes første studiealbum med nye sange siden 2005's "Aerial". I den anledning har hun indvilliget i at give et interview til GAFFA. Kate Bush er ellers kendt for at holde lav profil i offentligheden og giver kun ganske få interviews, og når det en sjælden gang sker, kommer de hjemlige engelske medier først i køen. Hun har så vidt vides ikke talt med dansk presse overhovedet siden 90'erne, men nu har hun altså ladet sig interviewe af GAFFA, og det bliver hendes eneste interview med et dansk medie i denne omgang. Kate Bush udgav i øvrigt i 1982 et nummer med titlen "Suspended In Gaffa", men det er en helt anden historie.

Interviewet har vi allerede bragt en lille del af, og der kommer lidt mere på udgivelsesdagen, og så kommer det store interview i GAFFAs decembernummer, der er på gaden fredag den 2. december. Du kan også læse Klub GAFFAs store Kate Bush-portræt fra 2005 her.

Du kan høre det nye album her og læse GAFFAs seksstjernede anmeldelse her. Hvis du stadig ikke kan få nok, kan du her glæde dig over fem af Kate Bushs bedste sange – og videoer – fra første halvdel af hendes karriere. Fem mere følger søndag, i alt 10 numre, ét fra hver af Bushs 10 studiealbum.


Wuthering Heights (1978)
Debutsinglen fra januar 1978 nåede førstepladsen på den engelske hitliste og gjorde dermed den kun 19-årige Kate Bush til den første kvinde til at toppe den engelske singlehitliste med en selvskrevet sang – i øvrigt Kate Bushs eneste nummer 1-single i hjemlandet til dato. Sangen er inspireret af en filmatisering af Emily Brontës roman af samme titel fra 1847. Singlen blev fulgt op af debutalbummet "The Kick Inside". Musikvideoen findes også i en amerikansk udgave, hvor Bush danser rundt i naturen i en rød kjole.


Wow (1978)
I 1978 udgav Kate Bush hele to album. Fra album nummer to, "Lionheart", får vi her "Wow", som var anden single fra albummet. De to lp'er blev fulgt op af Kate Bushs hidtil eneste turné nogensinde, "Tour Of Life", i april og maj 1979. Turnéen bragte hende blandt andet til Falconer Salen i København.

Baboohska (1980)
Baboohska er anden single fra Bushs tredje album, "Never For Ever". Albummet blev hendes første, der nåede førstepladsen på albumhitlisten i hjemlandet og det første, hun selv var med til at producere.


Suspended In Gaffa (1982)
Tredje single fra Kate Bushs fjerde album, "The Dreaming", er en af de mere lettilgængelige sange på dette ganske eksperimenterende album. Kate Bush arbejder her både med den tidlige sampler Fairlight, avancerede vokalarrangementer og med fremtrædende slagtøj. Albummet blev i forhold til forgængerne en salgsmæssig skuffelse, ligesom den delte anmelderne. I USA var pladen dog det første Bush-album til at nå ind på top 200-hitlisten, primært grundet interesse fra college-radioerne. "The Dreaming"-albummet er det første, Kate Bush har produceret helt selv og er indspillet i hendes hjemmestudie – begge dele er tilfældet for alle hendes efterfølgende album.


Running Up That Hill (1985)
Efter en længere pause – efter datidens Bush-målestok – vendte Kate Bush i 1985 tilbage med singlen "Running Up That Hill" og albummet "Hounds Of Love", der begge blev kæmpehits. Singlen nående en tredjeplads på den engelske hitliste, albummet førstepladsen. Albummet indeholder også andre Bush-klassikere som "Cloudbusting" og titelnummeret. Sidstnævnte blev i 2005 et pænt hit for engelske The Futureheads, mens "Running Up That Hill" blandt andet er fortolket af Placebo. Den mandlige danser i musikvideoen hedder Michael Hervieu.

ANNONCE