Nyhed

Bob Geldof fylder 60

Velgørenhedsguruen Bob Geldof, der stod bag den legendariske Live Aid-koncert i 1985, fylder nu 26 år senere 60 år.

Selvom Bob Geldof er musiker og gennem sin levetid har udgivet musik ligesiden punk-æraen, så er han mest af alt kendt som manden, der gjorde velgørenhed populært, ligesom han spillede hovedrollen i Alan Parkers filmatisering af Pink Floyd-albummet "The Wall".

I dag fylder den irske sanger og aktivist 60 år og kan se tilbage på en karriere, der startede i punkbandet The Boomtown Rats, der hittede med nummeret "I Don't Like Mondays", som gik nummer et i England i 1979.

Da The Boomtown Rats gik i opløsning i 1986, havde Bob Geldof allerede arrangeret de verdensomspændende nødhjælpskoncerter Live Aid sammen med Midge Ure fra Ultravox. Blandt de optrædende ved Live Aid var navne som Queen, David Bowie, Sting, Dire Straits, The Who og U2, og koncerten indbragte op imod 150 millioner pund til at afhjælpe hungersnøden i Afrika.


Forud for Live Aid i 1984 lavede Bob Geldof og Midge Ure nummeret "Do They Know It's Christmas", der er en af de bedst sælgende singler nogensinde og indtjente op imod 10 millioner pund til de nødlidende i Etiopien.

Bob Geldof har senere i karrieren været nomineret til Nobels Fredspris og været rådgiver for Tony Blair, da denne var premiermister i England. I 2005 arrangerede han også de såkaldte Live 8-koncerter i forbindelse med et G8-topmøde for skabe øget fokus på Afrikas problemer i det magfulde forum.

På den musikalske front har Geldof så sent som i år udsendt albummet "How To Compose Songs That Will Sell", der ikke har solgt så meget. Dermed forbliver Bob Geldof mest kendt for sine velgørende initiativer, men det er vel heller ikke så værst.


Bob Geldof kan dog også opleves i rollen som musiker, når han den 22. oktober gæster det forholdsvis lille Studie 2 i DR Koncerthuset. Der er stadig billetter i salg via GAFFA Live.

GAFFA ønsker Bob Geldof tillykke med fødselsdagen.

ANNONCE