Nyhed

Cæcilie Trier – en atypisk Ken Gudman-prisvinder

Sangerinden, cellisten og keyboardspilleren fra Chimes & Bells, Choir Of Young Believers og mange flere er årets modtager af den prestigefyldte musikpris – og bliver behørigt fejret i Amager Bio.

 

Cæcilie Trier fra Chimes & Bells, Choir Of Young Believers, Le Fiasko og meget andet godt er en atypisk modtager af den prestigiøse Ken Gudman Prisen, der tidligere primært er blevet tildelt ældre musikere som eksempelvis Aske Jacoby og Wili Jønsson.

– Vinderne har tidligere i en vis udstrækning tilhørt den samme del af musikmiljøet, og da det efterhånden var blevet lige lovlig indspist, besluttede vi os for at gå målrettet efter en ung og kvindelig prismodtager, forklarer Michael Friis, formand for bestyrelsen i Ken Gudman Mindefond, og fortsætter:

– Det viste sig at være ret vanskeligt at finde dygtige kvindelige "sidemen" (Ken Gudman Prisen lægger stor vægt på samarbejdsevner, red.), men så kom vi altså på sporet af Cæcilie, som jo simpelthen bare er så farverig og forfriskende.

Formanden er af den overbevisning, at Cæcilie Trier til fulde lever op til mindefondens værdisæt, der byder modtagerne af Ken Gudman Prisen at have integritet, personlighed og det musikalske håndværk i orden.

– Det står uden for enhver diskussion – det er utroligt, hvad hun har nået i så ung en alder (Cæcilie Trier er 28 år, red.), lyder det fra Michael Friis.

At stjernefrøet er en atypisk vinder af Ken Gudman Prisen, medgiver prisvinderen gerne selv – faktisk kom det temmelig meget bag på hende, da hun blev orienteret om, at æren tilfaldt hende.

– Jeg fik det at vide tilbage i marts, og jeg blev meget overrasket – ikke mindst da jeg sammenlignede mig selv med de tidligere vindere, som har meget længere og mere omfattende historier end mig, lyder det fra Cæcilie Trier, der fortsætter:

– Ret beset så spiller jeg jo bare musik med mine venner, og jeg synes helt seriøst, at prisen snildt kunne være gået til 100 andre unge musikere.

Sangerinden, sangskriveren, cellisten og keyboardspilleren er ikke sen til at fastslå, at hun er glad for og smigret over at skulle modtage den eftertragtede pris, men ellers har hun faktisk lidt svært ved at forholde sig til sin triumf.

– Jeg er virkelig ikke særlig god til at håndtere komplimenter, og jeg ser egentlig prisen som en værdsættelse og anerkendelse af hele scenen, miljøet og den udvikling, der finder sted rundt omkring i undergrunden, lyder det fra Cæcilie Trier, der helt i Ken Gudman Prisens ånd holder meget af musikalske samarbejder:

– Dét at samarbejde om musikalske projekter er virkelig vigtigt for mig, for jeg har en meget kollektiv tilgang til dét at lave musik. Det er fedt at være med til at realisere andre kunstneres musikalske visioner, og det fodrer både egne og andres projekter med ny energi, at man hele tiden får inputs udefra.

Cæcilie Trier fortæller, at hun i løbet af efteråret giver sig i kast med at indspille nye sager i Chimes & Bells-regi, at hun medvirker på det nye Choir Of Young Believers-album, der forventes at udkomme til januar, og at hun netop har indspillet nyt med Valby Vokalgruppe.

Ken Gudman Prisfest 2011 finder sted i Amager Bio søndag den 9. oktober og byder på en lang række optrædende fra både før og nu – fra Young Flowers til Trentemøller foruden tre grupper med Trier selv: Chimes & Bells, Choir Of Young Believers og Trier-Sievert-Trier.

 

Køb billetter til Ken Gudman Prisfest via GAFFA Live

ANNONCE