Nyhed

Helle Thorning kan lide Smiths og Oasis

Danmarks nye statsminister afslører en forkærlighed for britpop, men har også et blødt punkt for Thomas Helmig og Robbie Williams

I dag har Danmark – som de opmærksomme nok har opdaget – fået sin første kvindelige statsminister, Helle Thorning-Schmidt.

Tilbage i 2005, da Thorning-Schmidt netop var blevet valgt som formand for Socialdemokraterne, i øvrigt på spillestedet Vega, interviewede GAFFA Helle Thorning om hendes musiksmag til GAFFAs serie "Finale" om kendte ikke-musikeres musiksmag. Nu kan Helle Thornings smag selvfølgelig godt have ændret sig lidt siden da, men hun har aldrig lagt skjul på, at hun har en forkærlighed for britisk rockmusik, ikke mindst fra 80'erne og 90'erne.

GAFFA spurgte blandt andet Helle Thorning om, hvad der var hendes yndlingsplade. Og hun svarede:

– Det er for det meste det, jeg lige går og hører. Men en plade, der har betydet meget for mig som ung, er The Smiths med "Hatful Of Hollow". Den sætter jeg stadig på en gang imellem. Det er en rigtig god plade, der fører én tilbage til 80'erne.

Helle Thorning har i øvrigt udtalt sig om sin begejstring for The Smiths i Jesper Sørensens portrætbog om Morrissey, "Alle Dage Er Som Søndag", fra 2009.

Et andet britisk band, Thorning er meget glad for, er Oasis. De har i hvert fald spillet det, der for Thorning-Schmidt i 2005 var hendes dengang største koncertoplevelse til dato. Helle Thorning udtalte:

– Det må være en koncert med Oasis i Bruxelles i 1994. Jeg boede der på det tidspunkt – det var på deres "Definitely Maybe"-tour, før de blev rigtig store. Det var en fantastisk aften. Det var en lille koncert, vejret var godt, og Oasis var vildt flabede. Det var min mand, som jeg ikke var gift med endnu dengang, som sørgede for, at jeg kom ind og så dem.

Græder til Helmig

På spørgsmålet om, hvilken sang, der kunne få tårerne frem i øjnene på hende, lød svaret:

– "Crazy" med Patsy Cline eller "Trouble" med Coldplay. Nårh nej – i virkeligheden er det "Ulykkelige Hjerter" med Thomas Helmig – det er en rigtig tåreperser.

Og hvilken musiker vil Helle Thorning så på date med? Det er såmænd charmetrolden Robbie:

– Robbie Williams. Fordi han også bare er så flabet. Jeg tror, han ville være godt selskab for en aften!

Helle Thorning fortalte også, at hun ikke kommer fra et hjem med klaver, at hun har sunget i kor og i et band, men aldrig spillet et instrument, selvom hun gerne ville. Og så blev hun selvfølgelig også spurgt om, hvilken musik hun foretrækker til en erotisk aften.

Læs svaret på det spørgsmål og resten af artiklen i GAFFAs arkivsektion, hvor du i øvrigt kan læse samtlige GAFFA-numre siden 1983.

 

ANNONCE