Nyhed

Leæther Strip klar til Aarhus-koncert

Den 15. oktober kan man opleve elektro-ikonet på Vestergade 58 i Aarhus. Vi har fanget hr. Strip alias Claus Larsen forud for koncerten.

Den 15. oktober kan man opleve elektro-ikonet Leæther Strip på Vestergade 58 i Aarhus. Vi har fanget hr. Strip alias Claus Larsen forud for koncerten for at høre lidt om, hvad vi kan forvente.

Den 15. oktober optræder du i Århus, både som Leæther Strip, dit bedst kendte projekt, og som Klutæ, dit sideprojekt. Hvad er baggrunden for dette, og hvordan kan det være, at du ikke tidligere har optrådt samlet med begge projekter?

– Ja, det er et spændende eksperiment. Kan tykke holde til det, eller hva'? Grunden til, at jeg prøver det er, at begge projekter har mere eller mindre samme lyttere, og så er det også for at se, om det er noget, der kan fungere. Der skal ske noget nyt ind imellem, og det skal nok blive en fest. Vi har ikke gjort det før, for det er først i år, vi har taget Klutæ op på scenen. Og de tre shows, vi har spillet indtil nu, er gået rigtigt fint. Det bliver sjovt, varmt, og vi glæder os meget.


Har du forberedt ny musik til koncerten? Fra begge projekter?

– Ja, der er tre-fire numre med i Leæther Strip-sættet fra det nye "Untold Stories-album" samt et par sange, vi ikke har spillet i Danmark før. Klutæ-koncerten er 80 procent nyt materiale plus de største par hits af det gamle. Jeg har også købt mig en iPad, selvom det tog en rum tid at overvinde min Mac-angst, og den vil jeg prøve af og bruge til en intro og samplinger igennem begge koncerter. Der findes masser af spændende software til den. Ja, selv en Korg MS-20. Og jeg kan ikke høre forskel fra min gamle hardware-udgave. Fagre nye verden.

Du optrådte for nylig i DR-Byen, i forbindelse med tyske DAFs første koncert i København nogensinde. En særdeles velbesøgt aften. Hvad var din oplevelse af arrangementet?


– Både Kurt (Grünewald Hansen, keyboardspiller og i øvrigt Leæther Strips mand, red.) og jeg havde svært ved at falde ned igen efter den aften. Det er nu nok den største koncert, vi har spillet i Danmark. Vi blev behandlet som konger, og personalet var yderst professionelt og dejlige at arbejde med. Der vil vi meget gerne spille igen, også på grund af den fantastiske lyd. Det var nu også specielt at spille sammen med Twice A Man, som nok er det band, der har den største skyld i, at jeg selv hoppede på musiker-vognen i de gamle 80'ere.

Til koncerten var der en hel del svenske gæster også, som lod til at være særdeles bekendte med din musik - er der generelt noget om, at Sverige er bedre funderet, hvad denne form for musik angår?

– Jeg elsker Sverige, og Sverige elsker elektronisk musik. Og de er ikke bange for at vise det til koncerter. Det er lidt underligt, at to så tætte naboer, Tyskland og Sverige, er så meget med på den elektroniske undergrund i det hele taget, og vi ikke er det. Men det lærer jeg nok aldrig at forstå.


Kan du, afslutningsvis, afsløre lidt omkring fremtidsplaner, både hvad Leæther Strip og Klutæ angår?

– Jeg har planer og håb om at komme ud at spille en masse koncerter, og jeg arbejder på en "Serenade For The Dead II" som Leæther Strip, og har også en masse idéer til den næste Klutæ-cd. Og siden jeg ikke er på noget selskab i Europa mere, kan jeg jo gøre, hvad jeg har lyst til, så længe folk gider at lytte på det, jeg laver.

Billetter til koncerten kan købes via GAFFA Live.


ANNONCE