Nyhed

Club Braincorp fylder ti år – og holder fest

Den københavnske klub for industrial, ebm og beslægtede genrer holder fest på lørdag med bl.a. Leæther Strip

Den københavnske klub for industrial, ebm og beslægtede genrer, Club Braincorp, fyder ti år, hvilket fejres med et koncertarrangement på Forbrændingen i Albertslund lørdag den 18. april. GAFFA fik en snak med manden bag klubben, Brian Sørensen.

Klubben Braincorp fylder ti år i år. Kan du forklare, hvad Braincorp er for en klub?

- Club Braincorp er hovedsaglig en elektronisk klub, som arrangerer koncerter og events inden for elektroniske genrer som industrial/ebm, synth/future pop, idm, rhythm'n'noise og engang imellem noget darkwave. Genrer, som ikke er så udbredte i vores lille land.

Inden du satte projekt Braincorp i gang, var du involveret i en anden klub, Metropolis. Hvad er sammenhængene mellem Braincorp og Metropolis?

- Musikalsk lå Club Metropolis og Club Braincorp tæt op ad hinanden. Vi blev uenige i Metropolis og nærmest uvenner, så vores veje måtte skilles. Jeg var bookeren i Metropolis, og sad med alle kontakterne, så jeg blev enig med mig selv om at forsætte med at lave arrangementer, da jeg stadig havde lysten. Jeg mødte dengang Martin Janney Poulsen, som var en stor støtte med masser af gejst, vi blev enige om at danne klubben sammen. Senere kom Orlando Salinas med i klubben, hvilket virkelig var en meget stor hjælp.

Hvad er baggrunden og motivationen for at drive en sådan klub i Danmark?

- Det er i hvert fald ikke pengene. Motivationen er musikken og kærligheden til den. I de 10 år, vi har været her, har vi stort set kun booket bands, som ikke ville have spillet i Danmark, hvis vi ikke havde booket dem, og her taler vi om navne, som spiller på de store festivaler i Tyskland, hvor der kommer flere tusinde gæster. Det var f.eks lidt underligt sidste år at se Die Krupps på M'era Luna -festivalen, vi havde dem om tirsdagen på Forbrændingen, der kom små 200, nogle dage efter stod de og spillede foran 15.000 gæster.

Lørdag d. 18. april fejrer Braincorp ti års jubilæum, med Leæther Strip, Diorama og Shiv-R - kan du sige lidt om arrangementet og de optrædende navne?

- Leæther Strip aka Claus Larsen (billedet) er det største navn, vi har skabt i Danmark indenfor industrial/ebm-genren; han udgav sin første maxi, Japanese Bodies, i 1989. Siden dengang har han sluppet utallige album på forskellige pladselskaber i Europa og USA. Hans musik kan bedst beskrives som melodisk ebm/dark electro. Claus har spillet mange koncerter i udlandet, og en smule i Danmark, 
ud over København, Odense (Klub Golem), Århus.

- Diorama er fra Tyskland, hvor de er på samme label som Diary Of Dreams og Assemblage 23. Musikalsk spiller de en slags synthpop tilsat noget darkwave. Nærmest en blanding mellem Depeche Mode og Clan Of Xymox, hvis man skal definere deres stil. Diorama er et pænt stort navn i deres hjemland, hvor de ofte spiller på de store festivaler. Gruppen har ikke spillet i Danmark eller Skandinavien i 15 år, nu vender de endelig tilbage med et specielt elektronisk sæt.

- Shiv-R er fra Australien og selv om de er et af de nyere bands, har de være meget aktive med tre album og to ep'er. Shiv-Rs stil kan bedst beskrives som dansabel industrial/ebm med melodiske sange. Nærmest en blanding af det gamle Combichrist og Nine Inch Nails - specielt deres seneste album "Wax Wings Will Burn" er stort skridt fremad for dem.

- Med de tre bands, vi har på, på lørdag, prøver vi at gøre det så bredt som muligt musikalsk. Vi havde overvejet et fjerde band, men syntes, at det ville være for meget, da vi også gerne vil have vores dj's til at spille.

Det er ikke nogen hemmelighed, at genrer som industrial og ebm klarer sig bedre i vore nabolande, Tyskland og Sverige, og det til trods for at danske Leæther Strip jo faktisk igennem mange år har været internationalt respekteret på de scener. Hvorfor tror du, det forholder sig sådan i Danmark?

- Det er svært at sige, men jeg tror, at det hænger meget sammen med hvordan folk vokser op, vennekredse. Jeg var selv så heldig, at jeg engang mødte en, som præsenterede mig for denne slags musik. Det har nok også noget at gøre med, at i Danmark er vi måske mere kommercielle i vores musiksmag, end man er i f. eks. Tyskland og Sverige, hvor det er meget almindeligt at høre synthpop og ebm. Vores fesivaler i Danmark har heller ingen bands på plakaterne i de genrer,; det ville hjælpe en del, hvis f. eks. Roskilde, Northside, Spot Festival osv. bookede nogle bands inden for den genre. Pressen herhjemme har desværre heller ikke den store interesse i industrial/ebm-scenen. Jeg ved, at GAFFA af og til har en enkelt anmeldelse. Det er også det hele. Det har måske også noget at gøre med distribution, som der stort set ikke er noget af for denne genre herhjemme.

Når du ser tilbage på ti år med Braincorp, hvad er så højdepunkter, hvad har været skuffelser?

- Der har været mange højdepunkter, nogle af de store af dem var første gang, vi havde VNV Nation på Forbrændingen, hvor vi havde solgt over 200 billetter i forsalg. I det hele taget har fremmødet været godt hver gang VNV Nation har spillet her. Das Boot på Politikens Pressen var også en stor dag, med over 400 gæster. Black Rain Over Denmark med Feindflug med flere i februar 2007, Combichrist, Reaper og Northborne i april 2007. And Also The Trees (UK) gav deres første koncert i Danmark hos os efter næsten 20 års fravær. Hocico, de gange de har spillet her, Die Krupps sidste år. I det hele taget var perioden fra 2006-2011 nogle gode år.

Hvordan ser fremtiden ud for Braincorp? Er der nye projekter i støbeskeen?

- De sidste tre år har været meget svære pga. færre gæster til arrangementer. Vores formål er at få vores arrangementer til at løbe rundt økonomisk, og det er via betalende gæster. Det har knebet de sidste tre år, og derfor har vi valgt at lave færre arrangementer. Vi har dog stadig nogle idéer om, hvordan vi kan forsætte klubben, dog vil det i fremtiden blive med få arrangementer om året med livemusik. Der arbejdes også på at lave en lille festival med en musikgenre, der meget sjældent har været på programmet
i Danmark og Skandinavien. Club Braincorp er også med i Dark Market, som vender tilbage til august. Lige nu glæder vi os til på lørdag!
ANNONCE