Nyhed

Mikael K gennemgår Udkantsland – sang for sang

Sangeren og sangskriveren fortæller om sit nye album, der tager udgangspunkt i det såkaldte Udkantsdanmark

I 2000 dannede den danske sangskriver Mikael K orkestret Klondyke, som har fire album plus et opsamlingsalbum, der udkom sidste år, på samvittigheden.

I dag kan man føje et femte album til samlingen, når albummet "Udkantsland - Sange Fra Det Skæve Danmark Vol. 1" udkommer. Det dansksprogede folk-album er en hyldest til originalerne, der er tilbage i det danske land. Befolkningsantal og beboelsesarealer taget i betragtning er det nemmere at spotte originalerne lidt ude på landet, frem for midt inde i storbyerne.

Det tema-baserede album indeholder 11 sange, hvor ni af dem omhandler livet i udkanten, hvor Mikael K selv kommer fra. Efter 12 år på Vesterbro i København er den oprindelige aalborggenser flyttet til Børglum ved Vesterhavet.


Mikael K gennemgår her det nye album sang for sang, eksklusivt for GAFFAs læsere:

 

1. I MIT NIRVANA

Albummet åbner i et hav af E-bow og forvrænget lead vokal. Der er et omrejsende tivoli i byen. Fiddleren og blokvogns-sangerinden Eliza Lee står på en scene af ølkasser og underholder den lille landsby. No fucking Grunge! Hun synger en ældgammel sømands-shanty, mens karrusellerne snurrer og de kulørte lamper lyser provinsen op. Foran scenen står en fyr. En sjusket fyr i forelskede flammer. Det er ham der synger sangen. Han har engang været ansat i et røvsygt byggemarked. Hans chef var psykopat. Han gav ham fingeren. Solgte alt sit shit. Blev buddhist og gik på landevejen. Landevejsridder. Nu er han stodder og kærlighedsvagabond…….. Hele formålet med buddhismen er at opnå Nirvana, som er forløsningens virkelighed. Bandet Nirvana var nu også fede.


2. KLITMØLLER COLD HAWAII

I Udkantsdanmark er det meningen at alt står i frit fald og rådner. Der står massevis af huse til salg. Der er åh så trist, men.….I Vesterhavsbyen Klitmøller er unge veluddannede mennesker begyndt at slå sig ned, nybyggeri og initiativer skyder op ad den sandede jord, mens landsbyen vokser som den eneste i dette område. Et Udkantsdanmark, der ellers er præget af skolenedlæggelser, butiksdød og byer, der svinder ind. Den positive udvikling begyndte med en gruppe surfere. Look out, Beach Boys og piger. Surferne kommer!


3. ANNA FRA FRISTRUP

Der er flere mænd end kvinder herude på Bøhlandet. Og der er flere kvinder end mænd, der forlader yderområderne for at flytte ind til byen, eller som vælger at blive i en by efter endt uddannelse. Det påvirker mændene negativt, og i det hele taget kan drømmen om livet på landet briste af mange forskellige grunde. Yo, Det Vesterhav er nu altid smukt; Traktortræk, teenagebræk og bootleg-sprut af nedfaldsfrugt.

Læs resten af gennemgangen i GAFFAs artikelsektion

ANNONCE