Nyhed

Klondyke klar med sande historier fra Norden

Efter flere års arbejde foreligger nyt album og fotobog

Det er en lidt særlig udgivelse, som den nordjyske sanger og sangskriver Mikael K. fra Klondyke har på beddingen. Den 5. maj udkommer "Sange fra Nord", en slags musikalsk reportage fra ingenmandsland, og den er både et musikalbum og en fotobog udarbejdet af sangeren.

På "Sange fra Nord" forbliver Mikael K & Klondyke i deres efterhånden let genkendelige alternative folk/pop-stil med hang til eksperimenter, og der skabes på denne måde en iørefaldende og vedkommende samling nye sange, som har historier om nulevende almindelige mennesker som omdrejningspunkt. Mikael K. udtaler:

"Jeg har tidligere skrevet sange om folk, der levede engang, for eksempel sangen om originalen Sputnik, der solgte københavneraviser og pornoblade fra sin scootervogn. I arbejdet med 'Udkantsland' (det seneste album fra 2011) opdagende jeg det inspirerende ved at beskæftige mig med de mennesker, jeg til dagligt møder. Sangen 'En Romer i Vrå' er et eksempel herpå."


Region Nordjylland indvilligede i at støtte projektet som dernæst tog fart. Ud over at tage udgangspunkt i sande skæbner fra det nordlige Danmark købte Mikael K. også et kamera for at kunne dokumentere inspirationen til sangene.

Han fortæller: "Jeg købte et professionelt kamera med henblik på gennem fotografiet at søge inspiration til mine tekster. Det viste sig, at billederne understøttede musikken i en sådan grad, at det gav mening at udgive en billedbog, der skulle akkompagnere sangene og på den måde give teksterne levende ansigter."

Forud for udgivelsen går altså flere års hårdt og intenst arbejde, som nu udmønter sig i det færdige produkt. Forordet til bogudgivelsen er skrevet af satirikeren og sangskriveren Niels Hausgaard, der blandt andet skriver:


"De, der ikke ser stilhed, storm og mørke som en værdi. De, der ikke kan udholde konfrontationen med sig selv. De, der aner bøhmanden inde i mørket. De skal vælge at leve, hvor lysene blinker og kæften går."

"Sange fra Nord" kommer som opfølger til "Udkantsland" fra 2011. Den modtog fire stjerner af GAFFAs Jan Opstrup Poulsen. Han sluttede sin anmeldelse af med at skrive: "Udkantsland er sange om drømme og ikke mindst de bristede af slagsen. Men også sange om at finde sig til rette med det, man har."

Spillelisten til "Sange fra Nord": 


1. Første Januar

2. Dannie D///Heksen i Himmerland

3. Einar///Cirkusdirektøren


4. Inger///Sangskriversken

5. Jakob Ølmand

6. Elektrisk Stød///Boxeren


7. X Bramfri Libertiner

8. Den Illustrerede Mand

9. Pigen Fra Altona///Sømandsenken


10. Fuglekongen Af Skagen

ANNONCE