Nyhed

Klondyke er klar med album og turné

Mikael K plus orkester udgiver et tema-baseret album, der omhandler mangel på originaler i det danske land

I 2000 dannede den danske sangskriver Mikael K orkestret Klondyke, som har fire album plus et opsamlingsalbum, der udkom sidste år, på samvittigheden.

Den 10. oktober kan man føje et femte album til samlingen, når albummet "Udkantsland - Sange Fra Det Skæve Danmark Vol. 1" udkommer. Det dansksprogede folk-album er en hyldest til originalerne, der er tilbage i det danske land. Befolkningsantal og beboelsesarealer taget i betragtning er det nemmere at spotte originalerne lidt ude på landet, fremfor midt inde i storbyerne.

Det tema-baserede album indeholder 11 sange, hvor ni af dem omhandler livet i udkanten, hvor Mikael K selv kommer fra. Efter 12 år på Vesterbro i København er den oprindelige aalborggenser flyttet til Børglum ved Vesterhavet.


"Min nærmeste nabo nede af grusvejen er en ungkarl på 75 og landmand på gammeldags manér. Han introducerede mig for sin ukrainske landbrugspraktikant. Og der slog kulturchokket ned! Jeg vidste ikke, at det liv eksisterede. Jeg gik hjem og fandt ud af, at der er et sted mellem 2- og 3000 landbrugspraktikanter fra den tidligere østblok i det danske landbrug. Så skrev jeg "Pigen i Marken", og vejen blev banet for at finde emner til sange herude på landet langt fra de rige og store byer", fortæller Mikael K i en pressemeddelelse.

Modsat i København mener Mikael K, at det stadig er muligt at få øje på originaler på landet.

"Det er hurtigere at finde ligesindede i byen, men det giver meget, at folk virkelig er meget forskellige, og det er lettere at få øje på, selvom det selvfølgelig er livsvalg snarere end en ydre ting, der afgør originalitet. Men dem der udskiller sig på udtryk kan heller ikke gå fri. Sputnik med sin abe på skulderen er et eksempel".


Til efteråret drager Mikael K og Klondyke på turné, hvis plan ser således ud:

16/09 Det Musiske Hus - Frederikshavn

22/09 Sønderborghus - Sønderborg


13/10 Fermaten - Herning

14/10 Dexter - Odense

20/10 Tante Olga - Randers


27/10 Bruunske Pakhus - Fredericia

17/11 Løkken Strand Kulturhus

18/11 Huset - Aalborg


19/11 Teaterbygningen - Køge

24/11 Atlas - Aarhus

25/11 Nysted Bio - Falster


26/11 Grønnegades Kasserne - Næstved

07/12 Prismen - København

Albummet "Udkantsland" udgives den 10. oktober.


ANNONCE