Nyhed

Morrissey sagsøger NME for injurier

Efter høringer i går og i dag skal britisk dommer afgøre, om Morrissey får lov til at køre sin injuriesag mod NME's tidligere chefredaktør og udgiver

Den kontroversielle tidligere The Smiths-forsanger, Morrissey, har for vane at sige sin mening, men som det fremgår af GAFFAs seneste historie om den famøse sanger, er han træt af, at medierne ikke lytter til, hvad han siger, men i stedet spinner sensationsjournalistik over hans udtalelser.

Nu prøver Morrissey at genvinde noget af sit gode rygte ved at gå rettens vej for at modbevise, at han skulle være racist, sådan som han mener, det britiske musikmagasin NME fremstillede det i forbindelse med et interview tilbage i 2007.

Ifølge Morrissey portrætterede interviewet uretmæssigt sangeren som racist og åbenlys hykler, og derfor kører Morrissey nu en injuriesag mod den daværende chefredaktør Conor McNicholas og NME's udgiver IPC Media.

I går og i dag har den britiske højesterets- og ledende mediedommer Michael George Tugendhat hørt anklager og forsvarers udlægning af sagen og forventes inden for to uger at afgøre, om Morrissey kan få lov til at køre sin sag i højesteret.

Ifølge The Guardian har Morrisseys advokat David Sherborne blandt andet fortalt retten, at sagen er "et klassisk tilfælde, hvor lovmæssig retfærdighed er det eneste middel", og at Morrissey er villig til at blive afhørt, hvis sagen får lov at køre. 

Forsvarsadvokaten Catrin Evans forklarede blandt andet retten, at det, at der i sig selv er gået næsten fire år, siden interviewet udkom, vidner om, at Morrissey egentlig ikke er interesseret i injuriesagen, og at sagens alder besværliggør vidners mulighed for for eksempel at genkalde bevæggrunde for beslutninger.

Morrissey truede i sin tid med sagsanlæg, få dage efter at interviewet blev offentliggjort, men har ikke før nu gjort alvor af truslen.

Hvis sagen får lov at køre, blive det den første injuriesag i Storbritanien i over to år. Injuriesagers sjældenhed skyldes, at de er meget komplekse, langtrukne og dyre og derfor ofte forsøges undgået.

Hvis Morrisseys sag får lov at køre, vil der ifølge The Guardian være over 250 mails, der er sendt mellem McNicholas, hans viceredaktør Krissi Murison-Hogde, intervieweren Tim Jonze og Morrisseys daværende manager Merck Mercuriadis i forbindelse med interviewet, som skal granskes nøje.

Interviewet er aldrig blevet bragt online og findes derfor kun i bladet fra 2007.

Tilbage i 1994 sang Morrissey i øvrigt disse bevingende ord på sangen "The More You Ignore Me, The Closer I Get": "Beware, I bear more grudges / than lonely high-court judges". Og hvis Morrissey skal mødes med en højesteretsdommer, bliver det så spændende at se, hvem der i virkeligheden bærer mest nag.

 

ANNONCE